search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:15
MENU CLOSE

ΥΠΟΙΚ: Ζητήσαμε ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, καμία ένσταση από EWG

15.11.2018 12:21
Κυβερνητικές πηγές: Υπέρ της εκταμίευσης του ενός δισ. ευρώ το EWG - Media
 
«Το Euro Working Group αφού εξέτασε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς και τη θετική αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
 
Σημειώνεται ότι η εισήγηση της ελληνικής πλευράς για τον νέο προϋπολογισμό αφορούσε τόσο στην ακύρωση του νομοθετημένου μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, όσο και στην εφαρμογή ενός πακέτου θετικών μέτρων, το οποίο, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, είναι ύψους 900 εκατ. ευρώ.
 
Νωρίτερα, «καλά πληροφορημένη πηγή» που επικαλείται το ΑΠΕ, δήλωσε πως οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν «ευρέως θετικοί» για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, χωρίς την περικοπή των συντάξεων.
 
Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.
 
Τυπικά, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η ίδια πηγή η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν όλοι οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης μαζί με τις επίσημες συστάσεις της Επιτροπής που θα δημοσιευθούν στις 21 Νοεμβρίου.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11