search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Δολοφονία Κασόγκι: Θανατική ποινή για πέντε εμπλεκόμενους ζητά εισαγγελέας στο Ριάντ

15.11.2018 12:44
Με σπίτια και χιλιάδες δολάρια η Σ. Αραβία προσπαθεί να ...αποζημιώσει τα παιδιά του Κασόγκι - Media

 

Θανατική ποινή για πέντε από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι προτείνει η εισαγγελία στο Ριάντ.

Μάλιστα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες συνολικά για 11 άτομα. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι πέντε για τους οποίους ζητείται η εσχάτη των ποινών «έδωσαν την εντολή και εκτέλεσαν το έγκλημα».

Σύμφωνα με κατηγορητήριο, την εντολή για τη δολοφονία έδωσε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, Αχμέντ αλ Ασίρι.

Ο αλ Ασίρι ζήτησε να δημιουργηθεί ομάδα 15 ατόμων που θα φέρει πίσω τον Κασόγκι στη Σαουδική Αραβία.

Η ομάδα αυτή με τη σειρά της σχημάτισε τρεις ομάδες: μια ομάδα διαπραγμάτευσης, μια ομάδα κατασκοπίας και μια ομάδα υποστήριξης, σύμφωνα με πάντα με την εισαγγελία. Την τελική εντολή έδωσε ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας και εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σααλάν αλ-Σααλάν είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου έπειτα από πάλη με μια μοιραία δόση ναρκωτικού που του χορηγήθηκε σε ενέσιμη μορφή και το πτώμα του διαμελίστηκε και μεταφέρθηκε εκτός του κτιρίου. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας επανέλαβε ότι είναι άγνωστο πού βρίσκονται τα μέλη από τη διαμελισμένη σορό του Κασόγκι.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι η εισαγγελία έχει απευθύνει αίτημα στις «αδελφές υπηρεσίες» της Τουρκίας για αποδείξεις για τον θάνατο του Κασόγκι, ανάμεσα στις οποίες και το ηχητικό ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου για το οποίο ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η Άγκυρα το έχει δώσει σε συνολικά πέντε χώρες.

Σημειώνεται ότι το Ριάντ αρχικά δήλωνε άγνοια για τη δολοφονία του Κασόγκι στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να υποστηρίξει αργότερα ότι για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ευθύνεται μια ομάδα αυτόνομων χειριστών.

Μετά από αυτό απολύθηκαν πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν και ο αλ Ασίρι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:38