search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Ο Αναστασιάδης χαιρετίζει την καταρχήν συμφωνία για το Brexit

15.11.2018 14:20
Ο Αναστασιάδης χαιρετίζει  την καταρχήν συμφωνία για το Brexit - Media

 

Γραπτή δήλωση σχετικά με τη συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει, εξέδωσε ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης χαιρέτισε την επίτευξη της καταρχήν συμφωνίας για το Brexit και εξέφρασε ικανοποίηση ότι αυτή θα επιτρέψει την ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέροντας την απαραίτητη νομική βεβαιότητα για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για τον καθορισμό της μελλοντικής σχέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως υπογράμμισε, η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, επιθυμεί τη στενότερη δυνατή διμερή σχέση.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου στις περιοχές των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο πρωτόκολλο διασφαλίζει πλήρως τα νομικά δικαιώματα και συμφέροντα τόσο των Κυπρίων και Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στις βρετανικές βάσεις όσο και της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24