search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28
MENU CLOSE

Απαλλάχθηκε από ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών ο Ολυμπιακός – Πρόστιμο 60.000 ευρώ για τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό

15.11.2018 15:19
Απαλλάχθηκε από ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών ο Ολυμπιακός - Πρόστιμο 60.000 ευρώ για τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό - Media

 

Με πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στις κερκίδες του Παμπελοποννησιακού, στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι ερυθρόλευκοι στην ακροαματική διαδικασία της απολογίας τους είχαν πατήσει στο άρθρο 3 του ΚΑΠ, υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι αν υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών, αυτή πρέπει να ισχύσει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, το δικαστήριο δέχτηκε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του Ολυμπιακού στο υπόμνημα 50 σελίδων που κατέθεσαν και πείστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης βαθμών. Η απόφαση πάρθηκε παμψηφεί.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:

“ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος”.

Όπως είναι φυσικό, «ερυθρόλευκη» ικανοποίηση συνοδεύει την απόφαση, αφού όπως σχολιάστηκε από την ΠΑΕ… «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού». Επίσης, στελέχη του συλλόγου μεταφέροντας την άποψη της διοίκησης έλεγαν ότι «το δικαστήριο δέχθηκε ότι όλα ξεκίνησαν από προβοκάτορα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός» ενώ πρόσθεσαν πως «το πρόστιμο αφορά την ένταση που υπήρξε στις εξέδρες και η επιτροπή ήταν παμψηφεί απαλλακτική όπως και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ-Άρης που επίσης επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28