search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:10
MENU CLOSE

Πάιατ: Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα

15.11.2018 16:46
Πάιατ: Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα - Media

 

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ δήλωσε εκ νέου την υποστήριξή της Ουάσιγκτον στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδος και πΓΔΜ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Thessaloniki Summit 2018, τονίζοντας ότι ενθαρρύνει τις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα, ο οποίος επέδειξε πολιτικό θάρρος για να προχωρήσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Οι ΗΠΑ θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να την προωθήσουμε. Ενδιαφερόμαστε πολύ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θέλουμε να δούμε να ολοκληρώνεται και να προοδεύσει η ΠΓΔΜ καθοδόν προς τη Συμμαχία, ώστε να ευημερεύσει η ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Πάιατ, κάνοντας λόγο για ιστορικές εποχές, όπως σημειώνει το voria.

«Οταν πήγα στην Ουάσινγκτον, μετά τις Πρέσπες, διαπίστωσα πόσο σημαντική θεωρούν τη συμφωνία και πόσο ενίσχυσε την αντίληψη στις ΗΠΑ για την Ελλάδα ως περιφερειακού ηγέτη και ως χώρα που προσφέρει λύσεις, ως έναν σύμμαχο που πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτόν», επισήμανε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για αντίστοιχη συμφωνία Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου.

«Ξέρουμε την Ελλάδα ως πηγή σταθερότητας. Περάσατε μία από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις στην ιστορία και τα καταφέρατε. Δεν έχετε επιτήρηση και η δημοκρατία σας παρέμεινε άθικτη.

Ο πλανήτης εκτιμάει το πόσο αποφασιστικοί ήσασταν», είπε.

Ο κ. Πάιατ απάντησε και στην επιθετική ρητορική του πρώην υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς για την επικείμενη έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ είναι σαφείς: υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τους πόρους της».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06