search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:57
MENU CLOSE

Γερμανία: Καταρρέει η κυβέρνηση, ανεβαίνουν οι Πράσινοι και η Μέρκελ

15.11.2018 19:25
Η Μέρκελ παίζει με τα νεύρα του κόμματός της - Χαιρετίζει τις μαθητικές διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή - Media
 
Μόλις τρεις μονάδες χωρίζουν τους Πράσινους από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα απόψε, η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%, 14 μονάδες πάνω από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017. Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%, ποσοστό που συγκεντρώνει και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.
 
Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.
 
Για την καγκελάριο Μέρκελ ωστόσο η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι να φθάνει το 50%. Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, για τον οποίον δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%, το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:55