search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:34
MENU CLOSE

Νέα προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για τους S-400

15.11.2018 20:57
Τουρκία: Ελπίζει σε συνομιλίες με Μπάιντεν για τους S400 με το βλέμμα στα F35 - Media

 

Με μια νέα προειδοποίηση απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην επιμονή της Άγκυρας για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων αλλά και στην αναβολή τόσο της παραλαβής όσο και της συμμετοχής στο πρόγραμμα βιομηχανικής παραγωγής των μαχητικών F-35.

Σε δήλωση που έκανε στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν «προειδοποιήσει την Τουρκία ότι η ενδεχόμενη απόκτηση του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των αντιπάλων της Αμερικής (CAATSA) και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα για τα F-35 – τόσο για την απόκτηση των αεροσκαφών όσο και για τη βιομηχανική συμμετοχή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30