search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά της Μέι – Βρέθηκαν οι 48 βουλευτές

16.11.2018 09:14
Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά της Μέι - Βρέθηκαν οι 48 βουλευτές - Media

 

Πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι κατατέθηκε και επίσημα καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BrexitCentral που επικαλείται αξιόπιστη πηγή βρέθηκαν οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις.

Η πρόταση μένει να ανακοινωθεί επίσημα και θα ακολουθήσει ψηφοφορία στη Βουλή.

Παράιτηση ζητά το συγκυβερνών DUP

Η συμφωνία που έκλεισε το Συντηρητικό Κόμμα με το DUP για το Brexit ακυρώνεται, εκτός εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αντικατασταθεί από νέο ηγέτη, διεμύνυσε το βορειοϊρλανδικό κόμμα, κατά πληροφορίες που δημοσιεύει η Telegraph.

Κατά το δημοσίευμα της δεξιάς βρετανικής εφημερίδας, το DUP απείλησε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι η υποστήριξή του προς τους Τόρις εφεξής «εξαρτάται από το ποιος (θα) είναι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος».

Η Τέλεγκραφ επικαλείται πηγές στο περιβάλλον της επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ.

Σημειώνεται ότι χθες 4 υπουργοί παραιτήθηκαν διαφωνώντας με τη συμφωνία για το Brexit, ενώ βουλευτές του κόμματος ξεκίνησαν να καταθέτουν επιστολές με σκοπό να προκαλέσουν ψηφοφορία δυσπιστίας σε βάρος της Κυβέρνησης.

”Η καλυτέρη δυνατή συμφωνία”

Η ίδια η Μέι σε διάγγελμα της υποστήριξε ότι το σχέδιο συμφωνίας για Brexit, στο οποίο κατέληξαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι «το καλύτερο» δυνατό για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το πιστεύω, με κάθε ίνα της ύπαρξής μου, ότι ο δρόμος που ακολούθησα είναι ο καλύτερος για τη χώρα μου» δήλωσε η Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και θα συνεχίσει να το κάνει, στον απόηχο της παραίτησης 4 μελών της κυβέρνησής της.

Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της κι ότι όλες οι επιλογές περιλάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα, την οποία επέκριναν σφόδρα στελέχη του κόμματός της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50