07/07/2020 06:51:27

Πρόταση Παπαδόπουλου: Κατάργηση όλων των Υπουργείων εκτός από το ΥΠΕΞ και το Άμυνας 

Πρόταση Παπαδόπουλου: Κατάργηση όλων των Υπουργείων εκτός από το ΥΠΕΞ και το Άμυνας  - Media

 

«Δεν υπάρχει μονιμότητα στο δημόσιο...αλλά υπάρχει και ένα αυστηρό Πειθαρχικό Δίκαιο το οποίο δεν εφαρμόζεται, στο πλαίσιο ενός συντεχνιακού λαϊκισμού», δηλώνει  Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην huffingtonpost. 

Ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «ανέφικτο» αυτό που υπόσχεται - για προσλήψεις 10.000 δημοσίων υπαλλήλων - και τονίζει ότι δεν έκλεισε ο κύκλος της κρίσης «διότι δεν προέκυψε από την κρίση κανένα ‘Μέγα Δίδαγμα’ για την κοινωνία και τους ταγούς της». 

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος κάνει μία πρωτότυπη πρόταση για κατάργηση όλων των Υπουργείων, πλην του Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών. 

«Πρώτον, να καταργηθούν όλα τα σημερινά υπουργεία, πλην των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, και στη θέση τους να δημιουργηθούν νέα υπουργεία, που θα έχουν μόνο την ευθύνη χάραξης πολιτικών και ελέγχου. Τίποτα άλλο. Όπως ισχύει σε όλο τον κόσμο, πλην της Ελλάδας. Και σε όλα αυτά τα υπουργεία δεν θα μπορούν να υπηρετούν συνολικά πάνω από 7.000 άτομα, εξειδικευμένα όμως, με μεταπτυχιακές σπουδές. Από αυτά, μόνο το 20% θα μπορούν να είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Και η δομή να αλλάξει ριζικά. Δεν χρειαζόμαστε τμήματα και τμηματάρχες. Η συγκρότηση των νέων υπουργείων θα γίνεται κατά βάση και σχεδόν αποκλειστικά με θεσμικές Ομάδες Διοίκησης Έργου», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.