search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Ποιοι θέλουν… τέζα την Τερέζα (Photos)

16.11.2018 13:09
Ποιοι θέλουν… τέζα την Τερέζα (Photos) - Media

 

Πολλοί είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι της Τερέζα Μέι που θέλουν να την απομακρύνουν από την καρέκλα της εξουσίας. 

Όλες οι πληροφορίες θέλουν τον Τζέικομπ Ρις Μογκ που συντονίζει την ανατροπή της να προκρίνει τον εαυτό του ως επόμενο αρχηγό των Τόρις, που σημαίνει ότι μπορεί να αναλάβει και την θέση του Πρωθυπουργού. 

Το στιλ του παραπέμπει σε Βρετανό αριστοκράτη. Ο ψηλόλιγνος Τζέικομπ Ρις-Μογκ, με τα «γλειμμένα» μαλλιά και το υπεροπτικό ύφος, μετακινείται από το σπίτι του με μία αντίκα Μπέντλεϊ και τον σοφέρ να τον ξεκουράζει. 

To πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος της Μέι ήταν το πρώτο που παρέδωσε επιστολή στον σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρο της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. 

Aπό τότε που εξελέγη βουλευτής, ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ έχει σταματήσει να διαχειρίζεται κεφάλαια, αν και παραμένει μεγαλομέτοχος της Somerset Capital Management. Ανήκει σταθερά στην ακροδεξιά πτέρυγα των Τόρις. Πιστεύει στο Brexit, τάσσεται κατά της νομοθεσίας για την αλλαγή του κλίματος και των αμβλώσεων, ακόμη και σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού. Στηρίζει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους τραπεζίτες και τις εταιρείες.

Άλλοι διεκδικητές: 

Mπορίς Τζόνσον: Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας με το χαρακτηριστικό ξανθό μαλλί είναι ο μεγαλύτερος εσωκομματικός αντίπαλος της Τερέζα Μέι. Το ατίθασο πνεύμα του δεν μπόρεσε να συμμορφωθεί με τη «γραμμή» της Μέι εμμένοντας στην άποψη του σκληρού Brexit.  

Ντομινίκ Ράαμπ: Με την χθεσινή του αποχώρηση από το υπουργείο αρμόδιο για το Brexit έφερε τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση της Μέι. 0 44χρονος Ράαμπ εξελέγη στο κοινοβούλιο το 2010 και έχει θητεύσει σε μια σειρά υπουργείων. Έχει συγγράψει, μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους,αρκετά βιβλία. Το πρώτο του, που εκδόθηκε το 2009, επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Ο υπουργός τρώει κάθε μέρα σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον, φρουτοσαλάτα και χυμό για μεσημεριανό. Σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε. 

Πένι Μόρτοντ: Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα και το όνομα της υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης ότι θα είναι υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:44