search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:12
MENU CLOSE

«Υπερσύγχρονο τακτικό όπλο» δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

16.11.2018 17:13
Αλλαγές στη νομοθεσία περί όπλων  - Media

 

Η δοκιμή σηματοδοτεί την αιφνιδιαστική επιστροφή του Βορρά σε πιο επιθετική ρητορική, την στιγμή που οι διπλωματικές επαφές με τις ΗΠΑ φαίνεται να έχουν «παγώσει».

Στην δοκιμή ενός καινούργιου «υπερσύγχρονου τακτικού όπλου» προέβη η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η δοκιμή, που εποπτεύτηκε από τον ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, σηματοδοτεί την αιφνιδιαστική επιστροφή του Βορρά σε πιο επιθετική ρητορική και ενδέχεται να επισκιάσει τις διπλωματικές προσπάθειες για ομαλοποίηση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση της Πιονγκγιάνγκ έρχεται την στιγμή που η διπλωματική επαναπροσέγγιση με τη Ουάσιγκτον φαίνεται να έχει «παγώσει». Στις αρχές του μήνα ο Βορράς ακύρωσε ξαφνικά προγραμματισμένη συνάντηση του βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το είδος ή τις δυνατότητες του νέου όπλου ούτε διευκρίνισαν πότε τελέστηκε η δοκιμή, όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Κιμ σε εγκατάσταση όπλων από την άνοιξη.

Τον Απρίλιο ο βορειοκορεάτης ηγέτης ανακοίνωσε πως το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είχε πετύχει τους στόχους του και συνεπώς η κυβέρνησή του αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή της εξολοκλήρου στην οικονομική ανάπτυξη.

Ακλούθησαν μήνες κυβερνητικής προπαγάνδας με αιχμή την οικονομία, καθώς ο κρατικός Τύπος επιδίωκε να καταδείξει πως ο κ. Κιμ ήθελε ειλικρινά την επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ και ήταν διατεθειμένος να αποκλιμακώσει την στρατιωτική δραστηριότητα.

Η νέα δοκιμή φαίνεται πως έγινε στην Ακαδημία Αμυντικής Επιστήμης, όπου πιστεύεται ότι αναπτύχθηκαν οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Hwasong-14 και Hwasong-15.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50