search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20
MENU CLOSE

Live: Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός 78-62

16.11.2018 17:19
Live: Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός 78-62 - Media

Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στην Τουρκία, όπου αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές για την 7η αγωνιστική της EuroLeague.

Μέχρι στιγμής και οι δύο ομάδες έχουν το ιδιο ρεκόρ στην EuroLeague με τέσσερις νίκες και δύο ήττες ύστερα από τα έξι πρώτα ματς της διοργάνωσης.

Παρακολουθήστε Live την εξέλιξη του αγώνα:

Πρώτο δεκάλεπτο:

Νευρικό το ξεκίνημα των δύο ομάδων, αφού μετά από 4 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν μόλις στο 6-3 υπέρ των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν επιθετικά, έχοντας πετύχει μόλις ένα καλάθι, με τον Καλάθη!

Μετά από κάρφωμα του Ντάνστον, ο Πασκουάλ αναγκάστηκε να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ, αφού η ομάδα του είχε βάλει 3 πόντους σε 5 λεπτά.

Ο Λοτζέσκι πέτυχε το 2ο καλάθι του Παναθηναϊκού, μόλις 3,22’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, μειώνοντας σε 12-5, αλλά δεν έβαλε τέλος στην επιθετική δυστοκία της ομάδας. Ο ίδιος μείωσε σε 17-9 και απάντησε εκ νέου στο καλάθι του Μόερμαν, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (19-11).

Δεύτερο δεκάλεπτο:

Ο ρυθμός άνοιξε με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, κάτι που δεν ευνοούσε τον Παναθηναϊκό. Με Ντάνστον και Σιμόν η Εφές έφτασε να προηγείται με +9, ο Γκιστ μείωσε με μακρινό σούτ, αλλά με πέντε συνεχόμενους πόντους η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 30-18 αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.Η ομάδα του Αταμάν χτυπούσε στους αιφνιδιασμούς έχοντας ήδη 9 ασίστ μέχρι εκείνο το διάστημα.

Ο Ντεσόν Τόμας ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό (32-21) ενώ ο Παπάς με καλάθι και φάουλ μείωσε στους 8 (32-24). Κι εκεί που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μπαίνουν στο ματς, ένα ξεσπασμα 8-0 της Εφές έφερε για πρώτη φορά το σκορ στο +16 για την ίδια (40-24).

Δεν άλλαξε κάτι όμως μέχρι το ημίχρονο και με κάρφωμα του Πλάις η Αναντολού Εφές έκλεισε με 25-17 το δεύτερο δεκάλεπτο καιπήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 44-28.

Τρίτο δεκάλεπτο:

Ο Παναθηναϊκός έσφιξε πολύ την άμυνα του κρατώντας άποντη την Εφές για 2,5 λεπτά και μείωσε σε 44-32 με καλάθι του Αντετοκούνμπο. Το τάιμ άουτ του Αταμάν έπιασε τόπο, ο Μπομπουά πέτυχε τον 14ο πόντο του, ο Ντάνστον τον 8ο και η Εφές το 48-32.

Καλάθης και Αντετοκούνμπο με τρίποντα κράτησαν στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Γκιστ λίγο αργότερα μείωσε τη διαφορά στους 10 (54-44). Ντάνστον και Πλάις ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών, ο Λάσμε μείωσε σε 58-46, αλλά ο Μίσιτς με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 14 πόντων υπέρ των γηπεδούχων (60-46).

Τέταρτο δεκάλεπτο:

Ο Παπαπέτρου ευστόχησε από μακριά για το 60-49 και ο Παναθηναϊκός κρατούσε για σχεδόν 4 λεπτά την αντίπαλό του άποντη, μέχρι που ο Μόερμαν έκανε με ένα τυχερό καλάθι το 62-49. Ο Ντάνστον έπιασε στη 2η θέση τον Γιάννη Μπουρούση με το «stop» του στον Τόμας και λίγο αργότερα κάρφωσε για το 64-51.

Με δύο βολές του Τζέιμς Γκιστ η διαφορά έπεσε στους 11 αλλά ο Μπαμπουά και ένα εκτός ισορροπίας τρίποντο στην εκπνοή του Μίσιτς έκαναν το 70-56 για την γηπεδούχο ομάδα και έβαλαν τέλος στις όποιες ελπίδες του Παναθηναϊκού να φύγει με τη νίκη από την Τουρκία.

Μάλιστα το τρίποντο του Μπομπουά έφερε τη διαφορά στους 19, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Εφές. Το καλάθι του Τόμας στην εκπνοή διαμόρφωσε το τελικό 78-62 για την Αναντολού Εφές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13