search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:16
MENU CLOSE

«Να φύγετε από το Μπουένος Άιρες τις μέρες της G20»

16.11.2018 17:51
«Να φύγετε από το Μπουένος Άιρες τις μέρες της G20» - Media

 

Η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Πατρίσια Μπούλριτς συνέστησε στους περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους του Μπουένος Άιρες να φύγουν από την πρωτεύουσα τις μέρες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα.

«Προτείνουμε στους κατοίκους να φύγουν. Πολλές περιοχές θα είναι κλειστές για τους πολίτες εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας», είπε η Μπούλριτς στο ενηµερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο channel America 24.

Στη σύνοδο της G20 (30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου) αναμένεται να είναι παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Για την ασφάλεια της συνόδου, το Μπουένος Άιρες ετοιμάζεται να διεξαγάγει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας με τη συμμετοχή 20.000 στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, των ένοπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών. Ο εναέριος χώρος πάνω από το Μπουένος Άιρες θα είναι κλειστός σε ακτίνα 460 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον ιστότοπο Infobae.

Δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα κάλεσαν χθες σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.Οι αρχές της Αργεντινής έχουν διαμηνύσει ότι θα επιτραπούν μόνο ειρηνικές κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει κηρύξει αργία την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

«Η πρόταση μας είναι να εκμεταλλευτείτε το τριήμερο και να φύγετε. Φύγετε την Πέμπτη επειδή η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες θα είναι περίπλοκη», είπε η υπουργός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:15