search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε άρνηση σε σχέση με τη φτώχεια – Θα επιδεινωθεί με το Brexit

16.11.2018 20:50
Λιβύη: Συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους 18 μήνες - Media

 

Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν τη βρετανική κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «άρνηση» αναφορικά με το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών που ολοένα και βαθαίνει στη χώρα κι ότι το Brexit απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Έπειτα από μια αποστολή 12 ημερών στη Βρετανία, ο επικεφαλής για το θέμα της φτώχειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Φίλιπ Άλστον συμπέρανε μια «πολύ μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης των φτωχότερων».

Στην έκθεσή του που δημοσιεύτηκε σήμερα γίνεται λόγος για ένα ποσοστό φτώχειας μεταξύ των παιδιών στη Βρετανία που θα μπορούσε να ανέλθει σε 40%. Συμπληρώνει ότι ένας Βρετανός στους 5 ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, βάσει των εθνικών κριτηρίων.

«Είναι θλιβερό και ξεκάθαρα αδικαιολόγητο» σχολίασε ο Άλστον στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα χρήματα είναι εκεί. Η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε να δαπανήσει υπερβολικά ποσά για τη μείωση των φόρων υπέρ των πλουσιότερων».

«Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν έναν πραγματικό αντίκτυπο στην κατάσταση των ανθρώπων που ζουν σε καθεστώς φτώχειας» σημείωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Αυτή η έκθεση του ΟΗΕ δόθηκε στη δημοσιότητα μεσούσης της κυβερνητικής κρίσης στη Βρετανία, με την Τερέζα Μέι να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «ανταρσία» των μελών του κόμματός της, που στηρίζουν ένα σκληρό Brexit.

Για τον συντάκτη της έκθεσης, το Brexit θα έχει αναγκαστικά αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία, ασχέτως του είδους της συμφωνίας για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχεδόν καμία πρόβλεψη για τον περιορισμό του αντίκτυπου αυτού στις φτωχότερες τάξεις.

«Είναι σαφές ότι οι επιπτώσεις του Brexit στα πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας αποτελεί δευτερεύων προβληματισμό» τονίζει ο Φίλιπ Άστον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25