search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (Photo)

17.11.2018 12:40
Οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (Photo)  - Media

 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις τιμής στο Πολυτεχνείο. Αφότου σταμάτησε η βροχόπτωση, αρκετός κόσμος – πολίτες, σύλλογοι και φορείς – έχει προσέλθει και συνεχίζει να προσέρχεται στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, για να καταθέσει λουλούδια και στεφάνια.

Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου, “Αβερωφ”, τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν τα συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας καλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Δρακόντεια μέτρα από την ΕΛΑΣ

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικούς θα παραταχθούν στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο, με την ΕΛΑΣ να επιστρατεύει, εκτός από ελικόπτερο, ακόμα και drone. Στους δρόμους θα βρίσκονται ακόμα αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ ενισχυμένες θα είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας κοντά σε αστυνομικά τμήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες. Πάντως πολλοί δρόμοι του κέντρου θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϋ.

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αποφάσισε το κλείσιμο σταθμών του Μετρό. Ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής θα κλείσει στις 15:00 το Σάββατο ενώ ο Ευαγγελισμός και το Σύνταγμα στις 16:30.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33