search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Σιγουριά Ζάεφ για Γκρούεφσκι – «Θα επιστραφεί στην ΠΓΔΜ»

17.11.2018 14:36
Σιγουριά Ζάεφ για Γκρούεφσκι - «Θα επιστραφεί στην ΠΓΔΜ» - Media

 

Τη δέσμευσή του ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι θα επιστρέψει στα Σκόπια, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ στην κοινή γνώμη των Σκοπίων.

Ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία κι ο Ζάεφ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alsat-M: «Όλα θα γίνουν όπως είπα. Και σας λέω ότι ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί! Γιατί το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι είναι στο πλευρό μας. Θα επιστραφεί!». Προειδοποίησε επίσης ότι όσοι εμπλέκονται στη διαφυγή του Γκρούεφσκι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

Η δήλωση του προέδρου Ζάεφ έρχεται λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα, που επικαλούνταν πηγή της αστυνομίας και ήθελαν τον Γκρούεφσκι να έχει διαφύγει στην Ουγγαρία μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας με τη βοήθεια Ούγγρων διπλωματών. Τα ίχνη του ωστόσο έχουν χαθεί από τις 8 Νοεμβρίου.

Τον Μάιο, ο Γκρούεφσκι, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2016 και είναι επίσης τέως επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, καταδικάστηκε για την αγορά πολυτελούς οχήματος με εκτιμώμενο κόστος άνω των 500.000 ευρώ.

Ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με κατηγορίες για διαφθορά.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22