search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Αρνητικός ο Τραμπ στην έκδοση του Γκιουλέν

17.11.2018 15:44
Αρνητικός ο Τραμπ στην έκδοση του Γκιουλέν - Media

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι δεν εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης του ιμάμη που κατηγορείται από τον Ερντογάν ως ενορχηστρωτής της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν καταζητείται στην Τουρκία για φερόμενη εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. «Όχι, δεν είναι υπό εξέταση», είπε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή έκδοση του μουσουλμάνου κληρικού, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ- στο πλαίσιο χαλάρωσης της πίεσης προς τη Σαουδική Αραβία.

Το NBC News υποστηρίζει ότι από μεριάς του Τραμπ γίνεται η προσπάθεια να πειστεί ο Ερντογάν να χαλαρώσει την πίεση στο Ριάντ μετά τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Ο Τραμπ έχει επιδιώξει στενότερους δεσμούς με το Ριάντ επικαλούμενο τον ρόλο του στον περιορισμό της ιρανικής επιρροής στην περιοχή και δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές συμφωνίες όπλων.

Άλλωστε όπως τόνισε ο ισχυρός αντρας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι σχέσεις τους με τον τούρκο Πρόεδρο είναι καλές, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Τουρκία. Επίσης περιέγραψε τη Σαουδική Αραβία ως έναν «αληθινά εντυπωσιακό σύμμαχο αναφορικά με την οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:16