search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:39
MENU CLOSE

Καιρός: Σαρώνει η κακοκαιρία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

18.11.2018 09:02
Καιρός: Σαρώνει η κακοκαιρία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Media

 

Συννεφιά και βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας, με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα Δυτικά, τα Κεντρικά και τα Νότια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το βράδυ πάντως η εικόνα θα βελτιωθεί. 

Πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 18-11-2018

Nεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. (ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1500-1800 μέτρα στα κεντρικά).

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.

Ανεμοι στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά.

Ανεμοι: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασια: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 19-11-2018

Καιρός: στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα Στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στα ανατολικότερα τμήματα, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: στο Αιγαίο νοτίων διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Όμορφες εικόνες από τις κάμερες που φιλοξενεί το meteo.gr, με χιονισμένα τοπία το Σάββατο

Περτούλι Τρικάλων

Άγιος Παύλος, Ημαθίας 

Βλάστη Κοζάνης 

Καρπενήσι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38