search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:26
MENU CLOSE

NΔ: Ποιος προστατεύει αυτούς που ζημίωσαν τη ΔΕΠΑ με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;

18.11.2018 11:17
NΔ: Ποιος προστατεύει αυτούς που ζημίωσαν τη ΔΕΠΑ με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;	 - Media

 

Συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης κατηγορεί η ΝΔ ως ηθικούς αυτουργούς «ενός πολύ σοβαρού σκανδάλου», όπως λέει χαρακτηριστικά για την υπόθεση της ΔΕΠΑ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως μετά και τη δημοσίευση των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ σε κυριακάτικες εφημερίδες, καθίσταται πλέον σε όλους ξεκάθαρο ότι ηθικοί αυτουργοί αυτού του πολύ σοβαρού σκανδάλου, για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις, είναι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τη ΝΔ «οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θεόδωρο Κιτσάκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε». Μάλιστα η ΝΔ καλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία και κατηγορεί πως μέχρι στιγμής «κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση» που, όπως αναφέρει,«έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους Έλληνες φορολογούμενους».

«Ο κ. Τσίπρας που έκανε πως δεν άκουσε όσα του είπε πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τους χειρισμούς του κ. Κιτσάκου και των υπουργών του. Όπως, επίσης, οφείλει να διευκρινίσει αν γνώριζε ο ίδιος τους χειρισμούς του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ τους οποίους καθ’ ομολογία του κ. Κιτσάκου ενέκριναν οι υπουργοί του.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Κιτσάκο, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν και διευθυντής της ELFE, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τη διόγκωση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, της εταιρείας δηλαδή στην οποία εργαζόταν πριν γίνει επικεφαλής της ΔΕΠΑ, όσο και για την απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων έναντι χρέους προς όφελος της ELFE», λέει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ προσθέτοντας πως: «το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα σκανδάλων -από τα βλήματα του κ. Καμμένου μέχρι τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα- που δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι μόνο επιζήμια για τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και βαθύτατα διεφθαρμένη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν όλες αυτές οι δυσώδεις υποθέσεις». «Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες απαιτούν να γίνει γνωστή η αλήθεια. Και οι υπεύθυνοι να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:25