search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:27
MENU CLOSE

Live: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70

18.11.2018 15:59
Live: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70 - Media

 

Οι «αιώνιοι» διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Basket League, σε ένα παιχνίδι που θα δώσει προβάδισμα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Χωρίς τον Άξελ Τουπάν η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, πλήρης η αντίστοιχη του Τσάβι Πασκουάλ.

Πρώτο δεκάλεπτο:

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν επιθετικά οι δύο ομάδες στην αρχή του παιχνιδιού. Με τον Κιθ Λάμγκφορντ να πετυχαίνει του μισούς πόντους της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με 12-8, μετά από 7 λεπτά αγώνα.

Με 5 συνεχόμενους πόντους όμως του Ζακ Λεντέι και μία εύστοχη βολή του Πρίντεζη, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβαδισμα βραχείας κεφαλής (13-14) λίγο πριν το τέλος της 1ης περιόδου, αλλά το κάρφωμα του Γκιστ στην εκπνοή διαμόρφωσε το σκορ του δεκαλέπτου 15-14.

Δεύτερο δεκάλεπτο:

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακόμα το πρώτο του τρίποντο (0/10 μέχρι στιγμής), ο Λεντέι πέτυχε το δεύτερο τρίποντό του κάνοντας το 18-19. Με εντυπωσιακό κάρφωμα του Αμερικανού και τρίποντο του Τίμα ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (20-24).

Με 5 συνεχόμενους πόντους του Νίκου Παπά και 1 εύστοχη βολή από τεχνική ποινή στον Μπλατ, είχαμε εκ νέου ισοπαλία στο ματς (26-26).

Ο Παπάς ήταν ο μόνος «καυτός» παίκτης των γηπεδούχων και με τρίποντο έκανε το 30-27, ενώ λίγο αργότερα ο Βουγιούκας έδωσε «αέρα» 5 πόντων στην ομάδα του. Με καλάθι του Πρίντεζη όμως, το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 32-29.

Τρίτο δεκάλεπτο:

Πιο επιθετικά μπήκαν οι δύο ομάδες στο 2ο ημίχρονο αλλά με ένα 10-0 σερί ο Παναθηναϊκός αύξησε τη διαφορά στους 10 (44-34). Με καλάθι και φάουλ του ΛεΝτέι και με το 3ο του τρίποντο, ο Ολυμπιακός μείωσε αμέσως στους 4 πόντους (44-40).

Στους πέντε συνεχόμενους πρώτους πόντους του Καλάθη, απάντησε με 5 σερί κι ο Βασίλης Σπανούλης (51-47), αλλά το 4ο φάουλ του καλύτερου μέχρι στιγμής παίκτη των Πειραιωτών, Ζακ Λεντέι, άλλαξε τα πλάνα του Μπλατ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ και με βολές του Παπά, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 55-51 υπέρ της ομάδας του.

Τέταρτο δεκάλεπτο:

Με τρίποντο του Τίμα ο ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο, αλλά άμεση ήταν η απάντηση του Παπά που έδειχνε ασταμάτητος (61-57).

Λίγο αργότερα ο Καλάθης έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του (66-59), λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο Πρίντεζης μείωσε στους πέντε αλλά ο Παπάς έφτασε τους 21 πόντους του διαμορφώνοντας το 70-63. Ο Σπανούλης είχε τρεις κάκιστες επιλογές ανά επίθεση του Ολυμπιακού και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων που προηγούνταν με 72-63, 143 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Με καλάθια των Αντετοκούνμπο και Ντεσόν Τόμας η διαφορά πήγε στους 11, λίγο πριν το φινάλε με τη πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων.

Το τρίποντο του Γκος 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε απλά μείωσε τη διαφορά στους 10, αλλά το ροζ φύλλο αγώνα είχε ήδη κλειδώσει σε πράσινα χέρια. Ο Γκος ευστόχησε στο τελευταίο καλάθι των «ερυθρόλευκων» και παρά τις δύο άστοχες βολές του Αντετοκούνμπο στην εκπνοή το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79-70 υπέρ του Παναθηναϊκού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30