search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:07
MENU CLOSE

Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου: «Εγώ είμαι χριστιανός, ο Τσίπρας είναι άθεος»

19.11.2018 08:19
Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου: «Εγώ είμαι χριστιανός, ο Τσίπρας είναι άθεος» - Media

 

Συνάντηση υπό άκρα μυστικότητα είχαν στις 5 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αίτημα του προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα εκκλησιαστικές πηγές ανέφεραν πως ήταν η αιτία που καθυστέρησαν κατά μία ημέρα οι ανακοινώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και το μισθολόγιο των ιερέων. 

Το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη να συναντήσει εσπευσμένως τον αρχιεπίσκοπο υποβλήθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου και έγινε αποδεκτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου στην αρχιεπισκοπή.

Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναθεώρηση του Συντάγματος και η πρόθεση συμφωνίας κράτους – Εκκλησίας με τον Κ. Μητσοτάκη να διαβεβαιώνει τον αρχιεπίσκοπο ότι μετά τις εκλογές, και από την θέση του πρωθυπουργού, είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την Εκκλησία να επιλύσει όλα τα θέματα που έχει με το κράτος. 

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρξει στην παρούσα συγκυρία συμφωνία ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία και ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να θέσει προς συζήτηση στην Ιεραρχία την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα.  

Σημειώνεται ότι η ΝΔ δεν περιλαμβάνει την αναθεώρηση του άρθρου 3 στις προτάσεις της, ενώ η κυβέρνηση το ενέταξε στις αναθεωρητέες διατάξεις που προτείνει. «Εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος», φέρεται να επιχειρηματολόγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι η Εκκλησία συνδιαλέγεται με όλες τις κυβερνήσεις και διαβεβαίωσε τον Κ. Μητσοτάκη πως «αν με το καλό γίνει πρωθυπουργό θα συζητήσει και μαζί του». Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που είναι εκκρεμείς για δεκαετίες. Σημειώνεται ότι η αρχική αντίδραση της ΝΔ στην συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου όσον αφορά την εκκλησιαστική περιουσία ήταν θετική.

Επίσης ο Ιερώνυμος σημείωσε ότι είναι γνωστή η αρνητική θέση της Εκκλησίας για την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος, όμως αυτό είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας και των κομμάτων.

Μαξίμου κατά ΝΔ για Ιερώνυμο: Πρωτοφανής, ανόσια και άδικη επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο

Το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ για «ανόσια επίθεση» κατά του Αρχιεπισκόπου, καθώς και τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη για «μικροκομματική τύφλωση». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου: 

Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για “συναλλαγή” με τον πρωθυπουργό. 

Αλήθεια τι εννοεί ο κος Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;

Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:06