search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:59
MENU CLOSE

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μητρώο Ευάλωτων Καταναλωτών

19.11.2018 10:20
4604484_0.jpg

 

Διαθέσιμη είναι η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, για όσους δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος (ΚΟΤ)

Η αίτηση ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών δεν αφορά όσους εντάσσονται στο ΚΟΤ καθώς η ένταξη στο ΚΟΤ συνεπάγεται αυτομάτως και την ένταξη τους στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ή στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

Υπενθυμίζεται ότι την υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017.

Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το ΚΟΤ μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

Δηλαδή, μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές, εάν και μέχρι 30/11/2018 δεν έχουν υποβάλλει εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσονται από το ΚΟΤ (από 01/12/2018) ακόμη και αν πληρούν τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία.

Η εφαρμογή θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ένταξης στο ΚΟΤ ή στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών και μετά την 30η Νοεμβρίου 2018.

Πηγή: dikaiologitika

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:55