search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:50
MENU CLOSE

Διεκδικούν αναδρομικά επιδόματα και δώρα οι υπάλληλοι της Βουλής

19.11.2018 13:39
Διεκδικούν αναδρομικά επιδόματα και δώρα οι υπάλληλοι της Βουλής - Media

Στον χορό της διεκδίκησης αναδρομικών και δώρων μπαίνουν και οι υπάλληλοι της Βουλής, σε αντίστοιχη λογική με το σύνολο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα μετά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που άνοιξαν το δρόμο.

Οι περίπου 1.100 υπάλληλοι διεκδικούν επιδόματα αδείας, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα από το 2013 μέχρι και σήμερα, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημα τους, καθώς δεν έχουν κανένα απολύτως προνόμιο, μετά την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής απέστειλε σε όλους τους εργαζόμενους του κοινοβουλίου την σχετική φόρμα για συμπλήρωση. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι εάν το αίτημα δεν ικανοποιηθεί από την διοίκηση της Βουλής τότε θα ακολουθήσουν δικαστικές προσφυγές με τον Σύλλογο να αναλαμβάνει τα σχετικά έξοδα.

Πέρα από τους μόνιμους, η αίτηση αφορά και τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς, δηλαδή 2.000 εργαζόμενους στο σύνολό τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της μνημονιακής περιόδου οι υπάλληλοι της Βουλής στοχοποιήθηκαν ως το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα των προνομιούχων του δημοσίου καθώς λάμβαναν συνολικά δεκαέξι μισθούς.

Βέβαια, το τελευταίο διάστημα με κινήσεις, όπως πληρωμή υπερωριών πέραν των προβλεπόμενων, επιδόματα και άλλα στο τέλος της χρονιάς, οι μισθοί αυξάνονται σε 12.

Πάντως, στελέχη απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού επισημαίνουν ότι οι μετακλητοί που απασχολούνται στο κόμμα δήλωσαν εξαρχής ότι παραιτούνται από κάθε αναδρομική διεκδίκηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:46