search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Υπόθεση Ζακ: Αντίστροφη μέτρηση για το πόρισμα των ιατροδικαστών – Επιβαρύνεται η θέση των κατηγορουμένων

19.11.2018 14:10
Ζακ Κωστόπουλος: Επ’ αόριστον αναβολή της δίκης - Media

 

Την Τρίτη ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα παραδοθεί το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Από πληροφορίες που προέρχονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία, επιβεβαιώνονται όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ έγινε γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις που είχαν ζητηθεί από τους ιατροδικαστές.

Κατά τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ενώ από τις τοξικολογικές δεν προκύπτει κάτι που να σχετίζεται με τους λόγους που προκάλεσαν τον θάνατο του 33χρονου, οι ιστολογικές εξετάσεις έχουν ευρήματα, που συνεκτιμώμενα με τις διαπιστώσεις της νεκροτομής (κυρίως τα χτυπήματα που δέχτηκε και άλλα ευρήματα), οδηγούν στη διακρίβωση των αιτών θανάτου.

Η ιατροδικαστική έκθεση θα παραδοθεί στην Ασφάλεια Αθηνών, η οποία έκανε την προανάκριση και συνέταξε τη δικογραφία και αμέσως θα αποσταλεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ παράλληλα θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Πάντως είναι σημαντικά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς βεβαιώνεται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάνει χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας στο popaganda.gr, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων και συγκεκριμένα, ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα, ενώ βρέθηκε επίσης πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η καταγεγραμμένη επίσημη θέση των ιατροδικαστών που θα παραδοθεί στον ανακριτή θα καθορίσει και την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης καθώς αν η αιτία θανάτου αποδοθεί ευθέως στον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος πιθανότατα θα δρομολογήσει και άλλον ποινικό προσδιορισμό για τα όσα έγιναν λίγα λεπτά πριν ο 33χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης πάντως που δημοσιοποιήθηκαν, τα οποία επιβεβαιώνονται από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής η οποία αναμένει να τα παραλάβει μόλις διαβιβαστούν στον ανακριτή, φαίνεται να καταρρίπτουν την αρχική εκδοχή που προβλήθηκε σχεδόν αμέσως μετά το επεισόδιο της οδού Γλάστωνος. Ότι δηλαδή επρόκειτο για μία “υπόθεση με τοξικομανή”.

Να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση , ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που μπήκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 33χρονος, καθώς και ο ιδιοκτήτης καταστήματος, απολογούμενοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης αιτιολόγησαν τα άγρια χτυπήματα σε βάρος του Ζακ ισχυριζόμενοι ότι φοβήθηκαν γιατί ο 33χρονος “βρισκόταν σε αμόκ” και αυτοί φοβήθηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20