search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:01
MENU CLOSE

30 χρόνια από το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση και τα ερωτήματα παραμένουν

19.11.2018 14:45
30 χρόνια από το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση και τα ερωτήματα παραμένουν  - Media

 

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, από τον μυστηριώδη θάνατο της Χριστίνας Ωνάση.

Η Μαρίνα Ντόντερο φιλοξενούσε την παιδική της φίλη στο αρχοντικό της λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες, το πρωινό της 19 Νοέμβρη του 1988.

Η Μαρίνα θέλησε να φωνάξει την Χριστίνα Ωνάση για να πιουν μαζί καφέ, όταν εκείνη της απάντησε πως κάνει μπάνιο.

Αυτή όμως ήταν και η φράση που αναστάτωσε την υπηρέτρια της Χριστίνας Ωνάση, η οποία σκέφτηκε «Δεν έχει κάνει ποτέ μπάνιο πριν πιει τον καφέ της».

Οι γυναίκες έσπευσαν αμέσως στο μπάνιο για να βρουν τη Χριστίνα αναίσθητη, λίγα μόνο εκατοστά πάνω από νερό.

Κάλεσαν αμέσως γιατρό, αλλά δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να κάνει, ήταν ήδη αργά.

Η Χριστίνα Ωνάση, κόρη του Ελληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια και μόλις σε ηλικία μόλις 37 ετών.

Η αρχική υποψία ήταν πως είχε αυτοκτονήσει, αλλά αργότερα η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν φήμες ότι κάποιος μπορεί να τη δηλητηρίασε ή να προκάλεσε τον θάνατό της.

 

Η ζωή της Ωνάση

Η ζωή της Χριστίνας Ωνάση ήταν ένα ταξίδι. Ποτέ δεν ζούσε σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περνούσε τον χρόνο της ανάμεσα σε Γαλλία, Αγγλία, Ελλάδα και Ελβετία, χωρίς να έχει κάποια προτίμηση σε μία συγκεκριμένη πόλη.

Όταν ήταν νέα και οι δύο γονείς της άρχισαν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά ενώ η Τίνα ήταν διακριτική, ο Αριστοτέλης καυχιόταν για τη σχέση του με την Μαρία Κάλλας.

Ετσι μετά το διαζύγιο των γονιών της το 1960, ο Αριστοτέλης συνέχισε τη σχέση του με την Κάλλας αλλά ποτέ δεν την παντρεύτηκε.

Η Χριστίνα αντιπαθούσε την Κάλλας, αλλά δεν χάρηκε όταν η σχέση με τον πατέρα της τελείωσε, καθώς ο μεγιστάνας είχε βρει μια νέα αγάπη, την Τζάκι Κένεντι.

Η Χριστίνα πίστευε πως η Τζάκι Κένεντι Ωνάση ήθελε απλώς τον πατέρα της για τα χρήματα και γι΄αυτό κάθε φορά που μιλούσε για εκείνη τόνιζε πως ήταν η «μεγαλύτερη ατυχής εμμονή του πατέρα της».

Εν τω μεταξύ, η Χριστίνα αγωνιζόταν να φτιάξει και την δική της ζωή. Το 1971 παντρεύτηκε τον Αμερικανό κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ παρά την άρνηση του πατέρα της. Αλλά ο γάμος τελείωσε μόλις εννέα μήνες μετά.

Ενα χρόνο, το 1973, μετά ο θάνατος του αδελφού της Αλέξανδρου σε αεροπορικό δυστύχημα την συγκλόνισε.

Η Χριστίνα κατηγορούσε την Τζάκι Κένεντι Ωναση και την κατάρα των Κένεντι για τον θάνατο του αδελφού της.

Ο θάνατος της μητέρας της Τίνας Λιβανού ήρθε το 1974 και μετά από ένα χρόνο πέθανε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, χτυπημένος από μια σπάνια μυοασθένεια και παραιτημένος από τη ζωή μετά τον θανατο του γιου του.

Ο Αριστοτέλης είχε προετοιμάσει την Χριστίνα να αναλάβει την επιχείρησή της, αλλά εκείνη έπρεπε να αγωνιστεί για να πάρει τον έλεγχο της εταιρίας, εμποδίζοντας έτσι την Τζάκι Κένεντι Ωναση, χήρα του Αριστοτέλη Ωνάση να διεκδικήσει περισσότερα.

Η Χριστίνα λίγο καιρό μετά το θάνατο του πατέρα της, παντρεύτηκε τον Ελληνα ναυτιλιακό κλητήρα Αλέξανδρο Ανδρεάδη, αλλά και αυτός ο γάμος έληξε μετά από 14 μήνες.

Το 1978 παντρεύτηκε το ναυτιλιακό στέλεχος Σεργκέι Κάουζοφ, ωστόσο και αυτός ο γάμος δεν κράτησε πάνω από 2 χρόνια.

Η Χριστίνα Ωνάση γρήγορα έπαθε κατάθλιψη, ενώ δεν είναι λίγοι που υποστήριξαν πως ήταν εθισμένη με το αλκοόλ, και με τη Κόκα Κόλα.

Υπήρχαν φήμες ότι με τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής, έρχονταν καφάσια ολόκληρα από τις ΗΠΑ με το γνωστό αναψυκτικό.

Επίσης έπασχε και από διατροφικές διαταραχές.

Παρά την κακή τύχη της, η Ωνάση προσπάθησε να παντρευτεί ξανά, αυτή τη φορά με τον Γάλλο επιχειρηματία Τιερί Ρουσέλ το 1984.

Ωστόσο, λόγω των εξωσυζυγικών σχέσεων του Ρουσέλ, ο γάμος τους έσπασε, έχοντας πρώτα αποκτήσει μία κόρη, την Αθηνά.

Η Χριστίνα Ωνάση ήθελε να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν στην Αργεντινή γι΄αυτό μάλιστα επισκέφτηκε την φίλη της, Μαρίνα, στο Μπουένος Άιρες.

Ωστόσο δεν πρόλαβε πέθανε στις 19 Νοεμβρίου του 1988, αφήνοντας πίσω την κόρη της Αθηνά Ωνάση, η οποία έπρεπε αργότερα να «πολεμήσει» με τον πατέρα της για να ελέγξει την κληρονομιά της δυναστείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:01