search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:50
MENU CLOSE

Πάνω από 1 δις το κόστος των ληγμένων φαρμάκων

08.02.2012 10:47
Πάνω από 1 δις το κόστος των ληγμένων φαρμάκων - Media

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως οι φαρμακευτικές δαπάνες των ταμείων στην Ελλάδα είναι περισσότερες από τις εξοπλιστικές.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως οι φαρμακευτικές δαπάνες των ταμείων στην Ελλάδα είναι περισσότερες από τις εξοπλιστικές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο 3,5 εκατομμύρια αξονικές τομογραφίες, που είναι ακριβώς διπλάσιες από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημείωσε επίσης πως τα ληγμένα φάρμακα που πετιούνται κάθε χρόνο από τους καταναλωτές, αντιστοιχούν σε κόστος το οποίο ξεπερνά το 1 δις ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Μαρτίου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα για τη συλλογή των ληγμένων φαρμάκων από τα φαρμακεία. 

«Το 2010 – 2011 η φαρμακευτική δαπάνη από 5,6 δις ευρώ έπεσε στα 3,8 δις ευρώ», υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αυτή τη χρονιά στόχος είναι η μείωση κατά 800 εκατομμύρια ευρώ για την φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν το Σάββατο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο υπουργός δήλωσε πως θα εποπτεύονται οι γιατροί από τον διοικητή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου και όταν ένας γιατρός υπερβαίνει τους κανόνες συνταγογράφησης θα βγαίνει έξω από το ταμείο και θα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Τουλάχιστον 20 τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα όρια συνταγογράφησης. έχουν ήδη διαπιστωθεί, όπως ανέφερε ο υπουργός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:49