15/09/2019 20:23:41

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Ο προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει»

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Θα πετύχουμε το στόχο του ελλείμματος, χωρίς πρόσθετα μέτρα - Media

 

«Ο προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει» διεμήνυσε για ακόμη μία φορά ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup τονίζοντας ωστόσο ότι ο διάλογος με τις Βρυξέλλες θα συνεχιστεί.

Όπως τόνισε ο Τρία «το έλλειμμα που προγραμματίσαμε μπορεί να αρέσει ή όχι, αλλά μόνον πέρυσι η Iταλία είχε χαμηλότερο έλλειμμα από το 2,4%. Είναι ένα από τα χαμηλότερα της ιταλικής ιστορίας, ενώ η Γαλλία είχε πάντα υψηλότερο έλλειμμα», τόνισε ο Τρία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ιταλία έχει όντως πρόβλημα υψηλού δημόσιου χρέους, αλλά ότι «η αύξησή του είναι πιο περιορισμένη από εκείνη άλλων χωρών» και ότι «το πρόβλημα της Ιταλίας είναι η κληρονομιά του περασμένου αιώνα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «μιλάμε για παρέκκλιση η οποία δεν είναι μεγάλη, και κατά συνέπεια η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στην πραγματική της διάσταση».

Nωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών τη χώρας έστειλε μήνυμα πως «αν η γαλλογερμανική πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ένωσης ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε», την ώρα που στις Βρυξέλλες εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρώμη.

Πρόκειται για ένα προειδοποιητικό μήνυμα, δυο ημέρες πριν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η τελική αξιολόγηση της Ιταλίας με βάση το αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.