search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:04
MENU CLOSE

Την αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ-Νταφόε έκανε ο Τζούλιαν Σνάμπελ

20.11.2018 08:25
Την αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ-Νταφόε έκανε ο Τζούλιαν Σνάμπελ - Media

 

Πώς έμαθε να ζωγραφίζει ο Γουίλεμ Νταφόε στην ταινία «Στην πύλη της αιωνιότητας», όπου υποδύεται τον Βαν Γκογκ; Ποιος έκανε την αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ που βλέπουμε στο φιλμ και μοιάζει λίγο με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή;

Σύμφωνα με το Page Six ο Τζούλιαν Σνάμπελ, σκηνοθέτης της ταινίας, σε πάρτι που έδωσε σπίτι του ένα σαββατόβραδο για το «Στην πύλη της αιωνιότητας», εμφάνισε δύο από τις τρεις «Αυτοπροσωπογραφίες» που είχαν ετοιμαστεί για την ταινία.

Μαθεύτηκε ότι την τρίτη την είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Σνάμπελ, αλλάζοντας λίγο τον πρωτότυπο πίνακα ώστε ο απεικονιζόμενος να μοιάζει στον Νταφόε. Όπως χαρακτηριστικά είπε μια πηγή στην ιστοσελίδα, «ήταν γνωστό ότι ο Βαν Γκογκ έκανε πίνακες από άλλους πίνακες, και αυτό είναι που έκανε ο Τζούλιαν όταν φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Γουίλεμ ως Βαν Γκογκ». Μαθεύτηκε, επίσης, ότι στα γυρίσματα ο σκηνοθέτης πείραξε λίγο τις εκδοχές της «Αυτοπροσωπογραφίας» και αυτό έκανε έναν από τους επισκέπτες να ρωτήσει «ποια είναι η αξία αυτών των σκηνικών αντικειμένων;» Ο Τζούλιαν Σνάμπελ ξεκαθάρισε ότι δεν πωλούνται. Το τρίτο που μαθεύτηκε ήταν το ότι, στο πλατό των γυρισμάτων, ήταν ο ίδιος ο Τζούλιαν Σνάμπελ που δίδαξε τον Γουίλεμ Νταφόε να ζωγραφίζει.

Στο πάρτι, μαζί με τον Σνάμπελ υποδέχθηκε τους καλεσμένους -μεταξύ των οποίων, τους Μπράιαν ντε Πάλμα, Μπάρι Λέβινσον και Στιβ Μπουσέμι- η σύντροφός του Λουίζ Κούγκελμπεργκ, η Σουηδή διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων που συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου και στο μοντάζ της ταινίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03