search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Να κατασχεθεί το πλοίο Aquarius των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, επειδή μολύνει τα λιμάνια διέταξε εισαγγελέας στην Ιταλία

20.11.2018 09:49
Να κατασχεθεί το πλοίο Aquarius των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, επειδή μολύνει τα λιμάνια διέταξε εισαγγελέας στην Ιταλία - Media

 

Η εισαγγελία της Κατάνης στη Σικελία διέταξε την προληπτική κατάσχεση του πλοίου Aquarius, των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Η μη κυβερνητική οργάνωση κατηγορείται ότι μόλυνε ιταλικά λιμάνια με επικίνδυνα απόβλητα.

Το Αquarius τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο λιμάνι της Μασσαλίας, μετά την απόφαση των αρχών του Παναμά να αποκλείσουν το πλοίο από το νηολόγιο της χώρας τους και να μην του επιτρέψουν να χρησιμοποιεί την σημαία της. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα.

Τα απόβλητα φέρεται να μόλυναν συνολικά τα ύδατα ένδεκα ιταλικών λιμανιών. Μεταξύ αυτών, εκείνα της Κατάνης, του Μπρίντιζι και της Νάπολης.

«Έκανα καλά που σταμάτησα τα πλοία των ΜΚΟ. Μπλόκαρα όχι μόνον την διακίνηση μεταναστών, αλλά απ’ ότι προκύπτει, και εκείνη των αποβλήτων», έγραψε στο Διαδίκτυο ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39