23/09/2019 03:16:16

Κακλαμάνης: Ήταν μία μυστική συμφωνία πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου

Κακλαμάνης: Κίνηση ρουά ματ η κίνηση Μητσοτάκη να φέρει τροπολογία στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου - Media

 

«Τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από τα εσωτερικά της Εκκλησίας. Αυτά ας τα λύσουν μόνοι τους οι ιεράρχες. Ένα πράγμα δεν αμφισβητείται ότι ήταν μία συμφωνία κορυφής μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του πρωθυπουργού. Από ότι κατάλαβα ακόμη από τις τοποθετήσεις των 'μετριοπαθών' ιεραρχών, ήταν ότι τουλάχιστον η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έπρεπε να είχε ενημερωθεί, αποδείχθηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Θα σας πως και κάτι άλλο, με το οποίο φαίνεται ότι ήταν μία μυστική συμφωνία. Συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον αρχηγό της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί η συμφωνία. Δεν έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τέταρτος σύμφωνα με το Σύνταγμα θεσμικός παράγοντας του κράτους;».

«Εμείς δεν εκτιμούμε ότι το πρόβλημα της ελληνικής Πολιτείας αυτή τη στιγμή είναι η σχέση της με την Εκκλησία... Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κεντροδεξιά και πιο συγκεκριμένα τη ΝΔ ότι στο θέμα της Εκκλησίας έχουμε σταθερή άποψη κυρίως σε ότι αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 3... Η Εκκλησία δεν πρέπει να μπει σε αυτή τη διελκυστίνδα κατά την προσωπική μου άποψη. Και αυτό θα φανεί και κατά πόσο ο διάλογος θα προχωρήσει όταν δούμε τη σύνθεση της Επιτροπής που θα φτιάξει η Εκκλησία για να κάνει τον διάλογο” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.