search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:03
MENU CLOSE

Κακλαμάνης: Ήταν μία μυστική συμφωνία πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου

20.11.2018 10:50
Κακλαμάνης: Κίνηση ρουά ματ η κίνηση Μητσοτάκη να φέρει τροπολογία στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου - Media

 

«Τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από τα εσωτερικά της Εκκλησίας. Αυτά ας τα λύσουν μόνοι τους οι ιεράρχες. Ένα πράγμα δεν αμφισβητείται ότι ήταν μία συμφωνία κορυφής μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του πρωθυπουργού. Από ότι κατάλαβα ακόμη από τις τοποθετήσεις των ‘μετριοπαθών’ ιεραρχών, ήταν ότι τουλάχιστον η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έπρεπε να είχε ενημερωθεί, αποδείχθηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Θα σας πως και κάτι άλλο, με το οποίο φαίνεται ότι ήταν μία μυστική συμφωνία. Συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον αρχηγό της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί η συμφωνία. Δεν έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τέταρτος σύμφωνα με το Σύνταγμα θεσμικός παράγοντας του κράτους;».

«Εμείς δεν εκτιμούμε ότι το πρόβλημα της ελληνικής Πολιτείας αυτή τη στιγμή είναι η σχέση της με την Εκκλησία… Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κεντροδεξιά και πιο συγκεκριμένα τη ΝΔ ότι στο θέμα της Εκκλησίας έχουμε σταθερή άποψη κυρίως σε ότι αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 3… Η Εκκλησία δεν πρέπει να μπει σε αυτή τη διελκυστίνδα κατά την προσωπική μου άποψη. Και αυτό θα φανεί και κατά πόσο ο διάλογος θα προχωρήσει όταν δούμε τη σύνθεση της Επιτροπής που θα φτιάξει η Εκκλησία για να κάνει τον διάλογο” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:02