search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:53
MENU CLOSE

«Επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο 1ο Λύκειο Γέρακα

20.11.2018 10:50
Ο Σάκης Ρουβάς έγινε 48 ετών! Πώς γιόρτασε τα γενέθλιά του (Photos) - Media

 

Στο λύκειο όπου κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης οκτωβρίου, μια ελάχιστη μερίδα μαθητών ξέκοψε από την παρέλαση και άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήματα και συνθήματα μίσους, έκανε την εμφάνιση του ο Ρουβίκωνας, πέταξε τρικάκια και μοίρασε κείμενα στους μαθητές.

Η «επίσκεψη» έγινε την ώρα του διαλείμματος και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας: «“μόλις γίναμε αντιληπτοί/ές από τους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου προσπάθησαν να μαζεψουν τους μαθητές πάλι στις τάξεις, προσπαθώντας (αποτυγχημένα) να αποσιωπίσουν τον αντιφασιστικό λόγο. Οι ίδιοι καθηγητες που στήριξαν την «κινητοποιήση» των μαθητων μας δηλώσανε επανελλημένα πως «δεν υπαρχει λόγος για εντάσεις» και πως «γνωριζουμε την κατάσταση και ειναι υπο έλεγχο”».

Μέλη της συλλογικότητας έσβησαν από τους τοίχους ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα που υπήρχαν στο σχολείο. Και στο κείμενο του ο Ρουβίκωνας καταλήγει: «Όταν αντικρίσαμε βαμμένα εθνικιστικά συνθήματα και στοχάδια εντός του σχολείου σπεύσαμε να τα σβήσουμε. Τότε έγινε άμμεσα ξεκάθαρο ποιοι/ές μαθητές/τριες ήταν οι εθνικιστές/στριες που ψάχναμε καθώς αμέσως εμφανίστικαν και μέχρι και το τέλος της παρέμβασης μας προσπαθούσαν μας παρεμποδίσουν. Η απαντησή μας σε αυτές τις συμπεριφορές ήταν μόνο λεκτική καθώς θεωρήσαμε πως δεν ήταν ο σωστός χρόνος και μέρος για οτιδήποτε περαιτέρω. Τίποτα δεν έχει λήξει αυτό ήταν μόνο η αρχή. Φασίστες σας βρήκαμε και θα σας τσακίσουμε. Ούτε σπιθαμή γης στους εθνικιστές.»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:51