25/05/2020 10:31:50

«Επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο 1ο Λύκειο Γέρακα

«Επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο 1ο Λύκειο Γέρακα - Media

 

Στο λύκειο όπου κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης οκτωβρίου, μια ελάχιστη μερίδα μαθητών ξέκοψε από την παρέλαση και άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήματα και συνθήματα μίσους, έκανε την εμφάνιση του ο Ρουβίκωνας, πέταξε τρικάκια και μοίρασε κείμενα στους μαθητές.

Η «επίσκεψη» έγινε την ώρα του διαλείμματος και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας: «“μόλις γίναμε αντιληπτοί/ές από τους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου προσπάθησαν να μαζεψουν τους μαθητές πάλι στις τάξεις, προσπαθώντας (αποτυγχημένα) να αποσιωπίσουν τον αντιφασιστικό λόγο. Οι ίδιοι καθηγητες που στήριξαν την «κινητοποιήση» των μαθητων μας δηλώσανε επανελλημένα πως «δεν υπαρχει λόγος για εντάσεις» και πως «γνωριζουμε την κατάσταση και ειναι υπο έλεγχο”».

Μέλη της συλλογικότητας έσβησαν από τους τοίχους ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα που υπήρχαν στο σχολείο. Και στο κείμενο του ο Ρουβίκωνας καταλήγει: «Όταν αντικρίσαμε βαμμένα εθνικιστικά συνθήματα και στοχάδια εντός του σχολείου σπεύσαμε να τα σβήσουμε. Τότε έγινε άμμεσα ξεκάθαρο ποιοι/ές μαθητές/τριες ήταν οι εθνικιστές/στριες που ψάχναμε καθώς αμέσως εμφανίστικαν και μέχρι και το τέλος της παρέμβασης μας προσπαθούσαν μας παρεμποδίσουν. Η απαντησή μας σε αυτές τις συμπεριφορές ήταν μόνο λεκτική καθώς θεωρήσαμε πως δεν ήταν ο σωστός χρόνος και μέρος για οτιδήποτε περαιτέρω. Τίποτα δεν έχει λήξει αυτό ήταν μόνο η αρχή. Φασίστες σας βρήκαμε και θα σας τσακίσουμε. Ούτε σπιθαμή γης στους εθνικιστές.»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.