search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:05
MENU CLOSE

Κυβέρνηση για μισθολόγιο κληρικών: Θα εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου

20.11.2018 15:49
Τζανακόπουλος: Η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη για να ολοκληρώσει την έρευνα - Media
 
Θα εξαντλήσει τα περιθώρια του διαλόγου για το σύνολο της Συμφωνίας, άρα και για το μισθολογικό των κληρικών λέει τώρα η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου που τοποθετήθηκε σχετικώς στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.
 
Αν το μήνυμα της ανακοίνωσης της Παρασκευής ήταν ότι το ζήτημα του μισθολογίου δεν τίθεται σε καμία διαπραγμάτευση διότι «αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας» πλέον η κυβέρνηση μαλακώνει τη γραμμή της διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει κύκλος διαλόγου προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα θέματα γύρω από το καθεστώς της μισθοδοσίας και να δοθούν όλες οι διαβεβαιώσεις .
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έλαβε την εντολή από τον πρωθυπουργό «να εκκινήσει κύκλο συναντήσεων με τον Πατριάρχη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, αλλά και με τις ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσων, ώστε να διευκρινιστούν πτυχές της πρότασης, οι οποίες μπορεί να μην ήταν σαφείς στην αρχή». Οι τελικές αποφάσεις, διευκρίνισε ανήκουν στην κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα.
 
Με άλλα λόγια, πλέον η κυβέρνηση δίνει χώρο στο διάλογο και απομακρύνεται από τη λογική της εκπόνησης του νομοσχεδίου «άμεσα» όπως επισημαινόταν στην ανακοίνωση της Παρασκευής.
 
«Η Κυβέρνηση ούτε βιάζεται ούτε πιέζεται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισήγησή του ενώ ερωτώμενος στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «δεν μας απασχολεί ο χρόνος» μπροστά την προοπτική επίλυσης μια ιστορικής εκκρεμότητας.
 
Με δεδομένο τον κύκλο διαλόγου το θέμα της διαγραφής των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου δείχνει να μένει ανοιχτό καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ανεξαρτήτως της πορείας της Συμφωνίας – δηλαδή ανεξαρτήτως του αν στη θέση των κληρικών θα καταστεί δυνατό να υπάρξει χώρος για 10.000 νέες προσλήψεις εντός του 2020 (με προκήρυξη τους εντός του 2019) όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός – το κοινωνικό κράτος θα ενισχυθεί σε ορίζοντα τριετίας, όπου στόχος είναι πχ στην εκπαίδευση οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από το 20% να πέσουν στο 5% (μέσω των μόνιμων προσλήψεων).
 
Επιπλέον, σημείωσε ότι πολιτική «επιδίωξη» της κυβέρνησης είναι ο διάλογος να προχωρήσει στη βάση της συμφωνίας όπως αποτυπώθηκε στο κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Ιερώνυμου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15