16/01/2021 20:04:35

Πλαστικά ποτήρια, σαγιονάρες και σακούλες στο στομάχι φάλαινας που ξεβράστηκε στην Ινδονησία (Σκληρές Photos)

Πλαστικά ποτήρια, σαγιονάρες και σακούλες στο στομάχι φάλαινας που ξεβράστηκε στην Ινδονησία (Σκληρές Photos) - Media

 

Περισσότερα από 1.000 πλαστικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πλαστικά ποτήρια, πλαστικές σακούλες, ακόμα και σαγιονάρες, έφερε στο στομάχι της φάλαινα της οποίας το κουφάρι ξεβράστηκε σε παραλία στην ανατολική Ινδονησία.

Οι ερευνητές της WWF που βρέθηκαν στο σημείο, εντόπισαν περίπου 5,9 κιλά πλαστικό στο στομάχι της φάλαινας. Τέσσερα πλαστικά μπουκάλια, 115 πλαστικά ποτήρια, 25 πλαστικές σακούλες, δύο σαγιονάρες και περισσότερα από 1.000 άλλου είδους πλαστικά αντικείμενα βρέθηκαν στο κήτος.

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι αν ο τεράστιος αυτός όγκος πλαστικού είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της φάλαινας, ωστόσο είναι γνωστό ότι η Ινδονησία παράγει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό πλαστικών απορριμμάτων παγκοσμίως, μετά την Κίνα. Περίπου 1,29 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού υπολογίζεται ότι καταλήγουν κάθε χρόνο στον ωκεανό.

Ινδονήσιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τη ρύπανση από πλαστικά κατά 70% μέχρι το 2025, με μέτρα που περιλαμβάνουν περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά και απαγόρευση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

«Αυτός ο μεγαλόπνοος στόχος μπορεί να επιτευχθεί αν οι άνθρωποι κατανοήσουν ότι τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν έναν κοινό εχθρό», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.