search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Παπακώστα για ΕΜΠ: Να γίνει πάρκο πολιτισμού για να προστατευτεί

20.11.2018 16:16
Παπακώστα για ΕΜΠ: Να γίνει πάρκο πολιτισμού για να προστατευτεί - Media
 
Τη δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού, για την διαφύλαξη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου από «την καταστρεπτική μανία των αντιεξουσιαστών», προτείνει η Κατερίνα Παπακώστα.
 
Η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία πάρκου, με την ενοποίηση του χώρου του αρχαιολογικού μουσείου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ απευθύνεται στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Η κατάθεση της πρότασης αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΝΕΟ τη Δευτέρα, όπου συζητήθηκε «η σπουδαιότητα του κτιριακού συγκροτήματος Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως χώρος ιστορικής μνήμης και η ανάγκη διαφύλαξής του από την καταστρεπτική μανία αντιεξουσιαστών που επιχειρούν κάθε χρόνο τις τελευταίες δεκαετίες να αμαυρώσουν τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για τα δημοκρατικά ιδεώδη».
 
Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η πρόταση για το πάρκο πολιτισμού προέκυψε με «δεδομένο ότι η ακαδημαϊκή δραστηριότητα του Ε.Μ.Π. έχει στην πλειονότητά της μεταφερθεί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου» και πως ήταν ομόφωνη.
 
«Αποφασίσαμε, στο πλαίσιο της ανάδειξης χώρων που αποτελούν σύμβολα της Αθήνας, τα οποία στην περίπτωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελούν και δωρεά εθνικών ευεργετών, καθώς και άλλα αντίστοιχα κτίρια υψηλού ιστορικού συμβολισμού, όπως το σπίτι της Μαρίας Κάλλας, να προτείνουμε στα αρμόδια υπουργεία και στον Δήμο Αθηναίων, την ενοποίηση των χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολυτεχνείου για τη δημιουργία ενός Πάρκου Πολιτισμού», δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής της Ν.Ε.Ο.
 
«Πρόκειται για μία πρόταση που ως βουλευτής Β΄ Αθηνών είχα εισηγηθεί με ερώτησή μου στο Κοινοβούλιο, ήδη από τον Δεκέμβριο 2015. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι δεν διαφυλάσσεται μόνον η ιστορική μνήμη του Πολυτεχνείου, αλλά αναδεικνύεται και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτιρίου – από τα πρώτα που κόσμησαν την πρωτεύουσα τον 19ο αιώνα – που τις τελευταίες δεκαετίες γνωρίζει την καταστροφική μανία αντιεξουσιαστών, οι οποίοι επιχειρούν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση να πλήξουν την ιστορική του σπουδαιότητα», τόνισε ακόμη η κ. Παπακώστα
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:00