search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Νομοθετούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες

20.11.2018 17:36
Αχτσιόγλου: Νομοθετούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες - Media

 

«Έμπρακτη έκφραση του τέλους του Μνημονίου» και «διάψευση της θέσης ότι η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν μόνο μία τυπική ημερομηνία» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την μείωση των εισφορών η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αφορά την ελάφρυνση 250.000 ελευθέρων επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι για αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες κι από τον μέσο όρο του 33%. Η Ε. Αχτιόγλου τόνισε ότι η μείωση στις εισφορές των αγροτών είναι «πολύ σημαντική», ενώ «εξαιρετικά μεγάλες» είναι οι μειώσεις εισφορών και για τους νέους επιστήμονες.

Η Ε. Αχτσιόγλου στράφηκε εναντίον της ΝΔ χαρακτηρίζοντας «Καιάδα» το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι προτάσεις του προέδρου της ΝΔ θα έχουν ως αποτέλεσμα το «κλείσιμο της στρόφιγγας του συστήματος», καθώς η έλλειψη νέων εισφορών στο σύστημα δεν διασφαλίζει τις συντάξεις για τους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά κι όσους έχουν πληρώσει ήδη εισφορές. Η Έ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι οι μόνοι ευνοημένοι από τις προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη είναι οι ιδιωτικές εταιρείες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας επισημαίνοντας ότι θα φανεί στο ετήσιο τεύχος της «Εργάνη» ότι η αναλογία μεταξύ θέσεων εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης θα είναι περίπου στο 70% και 30%.

Ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ακόμα ότι η μερική απασχόληση είναι στην Ελλάδα στο 11,4% την στιγμή που στην Ευρωζώνη είναι στο 16,2%.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:32