search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Καμμένος: Καμία συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας σε αμυντικά θέματα

20.11.2018 17:44
Καμμένος σε Ερντογάν: «Εμείς θα τιμάμε τα Ίμια και εσείς θα κάθεστε σαν κότες» (Photo) - Media

 

Στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων συμμετείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στη σύνοδο συμμετείχαν Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, στις Βρυξέλλες, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα θέματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), όπου προστέθηκαν 17 νέα προγράμματα, εκ των οποίων τα τρία είναι ελληνικά:

1. Εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στα ελικόπτερα,

2. Κοινή σχολή πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

3. Κινητό στρατηγείο επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε αμυντικά θέματα με τρίτα κράτη τα οποία απειλούν την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της και έχουν θέσει casus belli έναντι κράτους μέλους της Ένωσης, όπως είναι η Τουρκία.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της ανανέωσης και διεύρυνσης της εντολής της επιχείρησης «Σοφία» στην κεντρική Μεσόγειο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί πρόσθετους πρόσφυγες, καθότι η χώρα μας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ είναι τέταρτη κατά σειρά μεταξύ των κρατών μελών σε απόλυτους αριθμούς και ως εκ τούτου ενέκρινε την ανανέωση της αποστολής, όχι όμως τη διεύρυνση της εντολής της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:40