search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Γιατί ο Μητσοτάκης πάει στον Γοργοπόταμο 

21.11.2018 10:58
Γιατί ο Μητσοτάκης πάει στον Γοργοπόταμο  - Media

 

Στις εκδηλώσεις για την 76η επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο, θα παραβρεθεί, την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τοπικά στελέχη ήδη προετοιμάζονται για την άφιξη του κ. Μητσοτάκη. 

Κατά τις ίδιες πηγές, την επιθυμία να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις εξέφρασε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τους συνεργάτες του να επικοινωνήσουν, σχετικά, με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα.

Για τους περισσότερους, η κίνηση αυτή ίσως να μην λέει πολλά, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. 

Η Μάχη του Γοργοποτάμου έγινε στις 25 Νοεμβρίου του 1942 από αντιστασιακούς των οργανώσεων ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ, οι οποίοι συνεργάστηκαν υπό το συντονισμό Βρετανών πρακτόρων, εναντίον ιταλικών και γερμανικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου. Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή της γέφυρας, που αποτέλεσε μια τεράστια  επιτυχία των αντιστασιακών οργανώσεων που έδρασαν ενωμένες. Σύμφωνα με το liberal.gr για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο συμβολισμός αυτός σε ότι έχει να κάνει με την έννοια της ενότητας, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της δική του διακυβέρνησης, όπως εκείνον την προετοιμάζει και την οραματίζεται.  

Την ώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις εκλογές και η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου μοιάζει να επενδύει  στην πόλωση και στην όξυνση του πολιτικού κλίματος, ως κεντρικά στοιχεία μίας χιλιοπαιγμένης τακτικής συσπείρωσης του κομματικού της ακροατηρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ στέλνει διαλέγει να στείλει το δικό του μήνυμα, κόντρα στο κλίμα των ημερών. 

 «Ο διχασμός είναι ένα δηλητήριο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είμαστε εδώ για όλους, όχι για κάποιους. Δεν μπορεί ο διχασμός να είναι το κύριο πρόταγμα μια πολιτικής πρότασης. Ο κ.Τσίπρας το κάνει για να συσπειρώσει ένα κομμάτι του ακροατηρίου του, όμως κάνει ζημιά στη χώρα. Έχω πρόθεση να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είχε πει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη πριν από δύο μήνες, σε μία απολύτως ενδεικτική αναφορά της θέσης, την οποία έχει για το πως θα πρέπει να προσεγγίζονται τα ζητήματα. 

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο κ.Μητσοτάκης έχει επισημάνει σε δημόσιες παρεμβάσεις του ότι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών δε θα είναι το δίλημμα μεταξύ «αριστεράς και δεξιάς» αλλά μεταξύ «λαϊκισμού και υπευθυνότητας». 

Είναι προφανές ότι η επίσκεψη στον Γοργοπόταμο την Κυριακή έχει διπλή στόχευση για τον πρόεδρο της ΝΔ:

  • Να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορική αυτή επέτειο.
  • Να στείλει  μήνυμα ότι η ενότητα των Ελλήνων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το αύριο της χώρας, όπως εκείνος το οραματίζεται. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:04