16/10/2019 16:56:01

Τουρκία: Με νέα απόβαση στην Κύπρο απειλεί η Ακσενέρ

Τουρκία: Με νέα απόβαση στην Κύπρο απειλεί η Ακσενέρ - Media

 

Απειλές για «νέα απόβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, αν χρειαστεί», εκτόξευσε η επικεφαλής του ακροδεξιού ΙΥΙ, Μεράλ Ακσενέρ, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η Κύπρος είναι τουρκική.

Η ακροδεξιά, αντίπαλος του Ερντογάν στις πρόωρες προεδρικές εκλογές της χώρας τον περασμένο Ιούνιο,  κατήγγειλε «ιμπεριαλιστικές» δραστηριότητες σε βάρος της χώρας της στη Μεσόγειο για την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ως «απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», η Ακσενέρ απείλησε με νέα εισβολή στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας μάλιστα το σύνθημα που υπήρχε πριν την εισβολή του 1974 «Η Αϊσέ θα πάει ξανά διακοπές».

Οι απειλές της επικεφαλής του «Καλού Κόμματος» έγιναν την ώρα που το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros πλέει στο οικόπεδο 4 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κι ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν νέο μήνυμα στην Άγκυρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.