26/06/2019 22:09:41

Τρύφων Αλεξιάδης: Tο πρόβλημα δεν είναι ο άθεος, αλλά ο αθεόφοβος

Τρύφων Αλεξιάδης: Tο πρόβλημα δεν είναι ο άθεος, αλλά ο αθεόφοβος  - Media

 

«Δεν υπάρχει ''πόλεμος'' εκκλησίας-πολιτείας. Υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό της εκκλησίας και καταλαβαίνουμε τους λόγους.

Είναι κατακριτέοι και οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν την εκκλησία για πολιτικούς-κομματικούς λόγους, αλλά και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες που θέλουν να εμπλέξουν την πολιτική, στις όποιες επιδιώξεις τους». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Αλεξιάδης, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, και στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη.

«Πρέπει να ξεχωρίσουμε τους ρόλους, τους οποίους η ίδια η θρησκεία μας τους ξεκαθαρίζει. Θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε δηλαδή, ότι Μητροπολίτης συναντήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στα γραφεία της ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη, για να τον ''καλέσει'' στην εορτή των Θεοφανίων 2019; Εγώ για το θέμα αυτό (σχέσεις πολιτικής-θρησκείας) έχω αρθρογραφήσει στην Αυγή ''Περί αγάπης και πίστεως'' (29.1.2014) και έχω τοποθετηθεί δημόσια.

«Είμαι βεβαίως υπέρ της συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας που έγινε, είναι πολύ θετική και μακάρι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες να την καταλάβουν και να κατανοήσουν ότι με αυτήν, επιλύονται χρόνια προβλήματα.

Το ουσιαστικό της συμφωνίας είναι η αναφορά: ''πρέπει να ενισχύσουμε την αυτονομία της Εκκλησίας έναντι του Ελληνικού Κράτους, αναγνωρίζοντας, την προσφορά και τον ιστορικό της ρόλο στην γέννηση και στην διαμόρφωσή της ταυτότητάς του''.

Αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί και είναι μέρος της συμφωνίας.

Υπάρχουν ακόμη χαλασμένα αριστερόμετρα, που χρόνια τώρα ''μετρούν'' αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιό ή αριστερό κόμμα. Τελευταία άλλοι μετρούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ή όχι, θεοσεβούμενο κόμμα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους άθεους, έχω πρόβλημα με τους αθεόφοβους και με αυτούς που εμπλέκουν την εκκλησία στην κομματική αντιπαράθεση. Αυτό είναι λάθος. Η συμφωνία επιλύει προβλήματα και πρέπει όλοι να την στηρίξουμε».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.