search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:16
MENU CLOSE

Sunlight: Δάνειο 12,5 εκατ. από ΕΤΕπ για ενίσχυση της παραγωγής

21.11.2018 12:54
Sunlight: Δάνειο 12,5 εκατ. από ΕΤΕπ για ενίσχυση της παραγωγής - Media

 

Τη στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματικότητα που υπερβαίνει δημιουργικά δυσκολίες και ατυχήματα τα οποία μπορεί να συμβούν, με τρόπο που προστατεύει την εργασία και σέβεται τους εργαζόμενους, μετέφερε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή σύμβασης παροχής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Εταιριών Olympia.

«Με την παρουσία μου στη σημερινή εκδήλωση θέλω να εκφράσω τη στήριξη της κυβέρνησης προς την περιοχή της Θράκης στην οποία είναι εγκατεστημένη η συγκεκριμένη επιχείρηση, η ανάπτυξη της οποίας είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας» είπε ο κ. Δραγασάκης και συνέχισε: «Τώρα πια έχοντας βγει από τα μνημόνια και ψηφίζοντας τον πρώτο προϋπολογισμό μετά τα μνημόνια, ένα προϋπολογισμό όχι περικοπών αλλά στοχευμένων επεκτάσεων. είναι η εποχή όπου οι επενδύσεις στις κατευθύνσεις που συμβάλλουν στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου που θέλουμε να πετύχουμε αποκτούν μια κεντρική προτεραιότητα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τους φορείς της οικονομίας γενικότερα».

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η εταιρεία παραγωγής εξειδικευμένων μπαταριών SUNLIGHT επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη. Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας.

Το δάνειο αυτό αποτελεί την πρώτη στήριξη βιομηχανικής επένδυσης που παρέχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας νέας χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο επιδιώκει να κινητοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 500 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.

«Η SUNLIGHT είναι ένας κορυφαίος παραγωγός βιομηχανικών μπαταριών που εξάγει το 98% της παραγωγής του σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Η στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επιτρέψει στη SUNLIGHT να προωθήσει την καινοτομία και να ενισχύσει την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας που είναι κρίσιμης σημασίας για τους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας και των τηλεπικοινωνιών. Η SUNLIGHT έχει τη χαρά να είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που επωφελείται από τη νέα πρωτοβουλία άμεσης δανειοδότησης της ΕΤΕπ, η οποία διευκολύνει τη χρηματοδότηση των σχεδίων δυναμικών εταιριών που δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικές αγορές», δήλωσε ο Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT.

«Η καινοτομία στον χώρο των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που στηρίζει τη νέα επένδυση της SUNLIGHT για την καινοτομία και την επέκταση της παραγωγής. Το επταετές δάνειο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ αποτελεί την πρώτη απευθείας δανειοδότηση για ελληνική βιομηχανία που υποστηρίζεται από το Σχέδιο Γιούνκερ και είναι ειδικά σχεδιασμένη, ώστε να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες εταιριών που έχουν ως βασικό τους γνώμονα την καινοτομία. Αυτό αποδεικνύει την ενισχυμένη στήριξη που παρέχει η ΕΤΕπ για επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν το μετασχηματισμό της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ για άμεση δανειοδότηση της επιχείρησης SUNLIGHT, που πραγματικά διαπρέπει με τις εξαγωγές της σε όλο τον κόσμο. Η νέα αυτή πρωτοβουλία της άμεσης δανειοδότησης της ΕΤΕπ στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ, είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη της χώρας. O ΣΕΒ καλεί και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικές αγορές να επωφεληθούν αυτής της σημαντικής χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας για να υποστηρίξουν τα επενδυτικά τους σχέδια», δήλωσε ο κ. Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ.

Η χρηματοδότηση του σχεδίου επέκτασης της SUNLIGHT θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα της επιτρέψει να συνεχίσει να καινοτομεί. Απασχολώντας πάνω από 840 άτομα, η SUNLIGHT αναπτύσσει, κατασκευάζει και ανακυκλώνει μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως τα περονοφόρα και άλλα βιομηχανικά οχήματα, τα μη-διασυνδεδεμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα εφεδρικής σηματοδότησης σιδηροδρόμων. Περισσότερο από το 98% των προϊόντων που κατασκευάζει η SUNLIGHT εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η νέα αυτή επένδυση που στηρίζεται από το δάνειο της ΕΤΕπ αναμένεται, όπως αναφέρθηκε, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή με υψηλή ανεργία, καθώς και να ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης αλλά και τη συνεργασία με τοπικούς και ξένους συνεργάτες από το χώρο της βιομηχανίας, πανεπιστήμια και άλλα ερευνητικά ιδρύματα.

Το δάνειο της ΕΤΕπ αποτελεί την πρώτη απευθείας χρηματοδότηση ελληνικής βιομηχανικής επένδυσης στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη (Σχέδιο Γιούνκερ). Η ειδική Ομάδα Επενδύσεων της ΕΤΕπ για την Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με συγκεκριμένες ελληνικές εταιρίες για απευθείας παροχή χρηματοδότησης στο μέλλον, ενώ διατίθεται να συνομιλήσει απευθείας με εταιρίες σχετικά με νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης που παρέχονται υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:16