search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Στον Αρειο Πάγο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατά υπουργών του Καραμανλή για το C4I

21.11.2018 14:44
Στον Αρειο Πάγο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατά υπουργών του Καραμανλή για το C4I - Media

 

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καταθέτοντας αναφορά με αφορμή το βούλευμα του C4I του έργου δηλαδή για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων..

H αντιπροσωπεία των βουλευτών ζητάει απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i καθώς όπως λένε, δεν έφτασε πότε στη Βουλή.

Με το επίμαχο βούλευμα (1732/2018) παραπέμπονται σε δίκη 18 κατηγορούμενοι ωστόσο όπως αναφέρουν σε αυτό διαπιστώνεται ότι 3 υπουργοί της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (Προκόπης Παυλόπουλος, Χρηστος Μαρκογιαννάκης και Βύρων Πολύδωρας), ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης, καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.

Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει και στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν : «Δια της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Συμφωνά με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να ζητήσει όλο το υλικό που είχε φθάσει στη Βουλή προκειμένου να μελετήσει ποια στοιχεία πήρα στα χέρια της η αντιπροσωπεία από τους ανακριτές που τότε διενεργούσαν την έρευνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39