06/06/2020 08:53:59

«Πυροσβεστικός» Ντομπρόβσκις: Θα δοθούν στην Ελλάδα τα κέρδη από τα ομόλογα

Ντομπρόβσκις: Μειώθηκαν τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα, αλλά χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια - Media

 

Μετά την αναταραχή που προκάλεσε δημοσίευμα του Reuters το οποίο ανέφερε ότι η ΕΚΤ προτίθεται να διακρατήσει τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις έσπευσε να δράσει «πυροσβεστικά», εξηγώντας τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι η εκταμίευση της δόσης από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ΑΝFAs – SMPs) δεν μπορεί να γίνει πριν από το Φεβρουάριο του 2019, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, διαψεύδοντας ουσιαστικά το επίμαχο τηλεγράφημα του Reuters.

Ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι οι δόσεις προς την Ελλάδα αποδεσμεύονται μετά από έξι μήνες τουλάχιστον και δεδομένου ότι η τελευταία δόση αποδεσμεύτηκε τον Αύγουστο , η επόμενη δεν μπορεί να αποδεσμευτεί πριν το Φεβρουάριο. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, όπως είναι η επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων, γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.