search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:10
MENU CLOSE

Facebook: Δείτε πόση ώρα ξοδεύετε και αν είστε εθισμένοι σε αυτό

21.11.2018 17:11
Το Facebook κλείνει χιλιάδες λογαριασμούς - Media
 
Υπάρχει εθισμός στα social media; Αν και το ερώτημα δεν έχει ακόμα μια οριστική επιστημονική απάντηση, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που κυριολεκτικά δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το Facebook, στο οποίο περνούν πολλές ώρες της μέρας.
 
Όμως, πώς μπορούμε να δούμε πόσο χρόνο «τρώμε» καθημερινά στα social media; Όσοι χρησιμοποιούμε την εφαρμογή του Facebook στο κινητό μας, μπορούμε να μπούμε στις «Ρυθμίσεις», να πατήσουμε το «Μore» και στη συνέχεια να πατήσουμε το κουμπί «Your Time on Facebook». Αυτό θα μας δώσει ένα γράφημα για το πόσο χρόνο έχουμε περάσει στο Facebook την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς και τον μέσο όρο ασχολίας μας με αυτό.
 
Προσοχή, τα νούμερα αφορούν μόνο το χρόνο που έχουμε περάσει χρησιμοποιώντας τη συσκευή του τηλεφώνου μας, οπότε αν μπούμε από υπολογιστή τα πράγματα αλλάζουν. Όμως πότε ακόμα και το ίδιο το Facebook μας χτυπάει καμπανάκι;
 
Το εργαλείο «Your Time on Facebook» περιλαμβάνει και μια πρόταση «Διαχειρίσου το χρόνο σου», μέσω του οποίου μπορούμε να ρυθμίσουμε το περιεχόμενο του timeline μας, αλλά και… χρονόμετρο το οποίο μας… χτυπά συναγερμό όταν ξεπερνάμε το χρόνο που οι ίδιοι έχουμε θέσει για να ασχοληθούμε με το Facebook και να κλείσουμε την εφαρμογή.
 
Μάλιστα, η Google έχει δημιουργήσει παρόμοια εφαρμογή για τις συσκευές Pixel η οποία μας επιτρέπει να συγκρίνουμε τους χρόνους που μας δίνει το Facebook με αυτούς της Google.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:10