search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:23
MENU CLOSE

Μπουλντόζες εναντίον μαφίας: Κακό τέλος για τις βίλες «οικογένειας» (Photos)

21.11.2018 18:39
Μπουλντόζες εναντίον μαφίας: Κακό τέλος για τις βίλες «οικογένειας» (Photos) - Media
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, στα περίχωρα της Ρώμης, στην κατεδάφιση οκτώ αυθαίρετων βιλών που έχτισε μια μαφιόζικη φατρία, οι Casamonica, που είναι γνωστή για τις βιαιοπραγίες της αλλά και το κιτς γούστο της.
«Σήμερα ξεκινάμε την κατεδάφιση των δύο πρώτων βιλών» δήλωσε με ικανοποίηση η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, την ώρα που η δημοτική αστυνομία απομάκρυνε τα τελευταία έπιπλα από τις επαύλεις που είναι διακοσμημένες με αγάλματα ζώων, πολυελαίους και τοιχογραφίες.
«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κι εμείς θα κατεδαφίσουμε τις οκτώ βίλες. Δεν θα σταματήσουμε έως αυτή η γη να επιστρέψει στους πολίτες» της Ρώμης, είπε η δήμαρχος.
Οι επαύλεις που οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια βρίσκονται στο προάστιο Κουαντράρο, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.
 
Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, που ξεκίνησε χθες με την απομάκρυνση των περίπου τριάντα ενοίκων των πολυτελών κατοικιών.
«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους κατοίκους της Ρώμης. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, τους κανόνες, την πειθαρχία και την ασφάλεια» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
 
Η φατρία της Casamonica δραστηριοποιείται κυρίως στα νότια και τα νοτιοανατολικά περίχωρα της Ρώμης. Κατηγορείται για απάτες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών. Τα μέλη της θεωρούνται πολύ βίαια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:22