search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Μια έκθεση αφιερωμένη στα μουσικά όργανα των τιτάνων του rock ‘n roll

22.11.2018 09:04
Μια έκθεση αφιερωμένη στα μουσικά όργανα των τιτάνων του rock ‘n roll - Media

 

Η πρώτη μεγάλη έκθεση σε μουσείο, αφιερωμένη στα μουσικά όργανα τιτάνων του ροκ εντ ρολ! Στο Metropolitan Museum of Art, στη Νέα Υόρκη, από τις 8 Απριλίου.

Στην έκθεση, με τίτλο «Play It Loud: Instruments of Rock and Roll», θα εκτεθούν περισσότερα από 130 όργανα τα οποία πέρασαν από τα χέρια μουσικών όπως οι Μπιτλς, ο Έλβις, ο Τσακ Μπέρι, ο Τζίμι Χέντριξ, οι Μετάλικα, ο Τζίμι Πέιτζ, ο Στιβ Μίλερ, οι Στόουνς και άλλοι. Όργανα τα οποία έγραψαν τη ροκ ιστορία από το 1939 ως το 2017.

Τα συγκέντρωσαν από 70 ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε ΗΠΑ και Βρετανία. Οι τυχεροί θα δουν την ηλεκτρική «Blackie» του Κλάπτον, την «Frankenstein» του Έντι Βαν Χάλεν (άλλαξε για πάντα το παίξιμο της ηλεκτρικής κιθάρας μ’ αυτό το όργανο ο άνθρωπος!), τη «Wolf» του αείμνηστου Τζέρι Γκαρσία (του ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Τζέρι Γκαρσία). Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά το σίνθι Moog και το με τον γλυκό ήχο Hammond του Κιθ Έμερσον. Τύμπανα από την «ντραμ μπάτερι» που είχε ο Κιθ Μουν στο άλμπουμ «Pictures of Lily».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15