21/01/2021 04:35:39

Ιεραπόστολος επιχείρησε να προσηλυτίσει μια άγρια και απομακρυσμένη φυλή και τον σκότωσαν με βέλη (Photos)

Ιεραπόστολος επιχείρησε να προσηλυτίσει μια άγρια και απομακρυσμένη φυλή και τον σκότωσαν με βέλη (Photos)  - Media

 

Ο Αμερικάνος ιεραπόστολος Τζον Άλλεν Τσάου, ήταν 27 χρονών. Είχε αφοσιωθεί στο ιεραποστολικό του έργο και είχε στόχο ζωής να πηγαίνει σε απομακρυσμένα μέρη και να προσηλυτίζει στο Χριστιανισμό, άγριες φυλές.

Η τελευταία του αποστολή ήταν να μεταφερθεί στα νησιά Ανταμάν, ένα σύμπλεγμα νησιών στο αρχιπέλαγος της Βεγγάλης, μεταξύ Ινδίας και Μιανμάρ.

Πλήρωσε κάτι ντόπιους ψαράδες να τον πάνε από το Βόρειο Σέντινελ στα νησιά και στη συνέχεια αποβιβάστηκε στον παρθένο τόπο.

Όσο παραδεισένια μοιάζουν τα νησιά, άλλο τόσους κινδύνους κρύβουν με μεγαλύτερο εκείνον των τοπικών φυλών που παραμένουν σε άγρια κατάσταση και είναι οι περισσότεροι κυνηγοί. Μάλιστα ένα βιβλίο του 1700, περιγράφει τους κατοίκους των νησιών αυτών να φορούν κεφάλια λύκων και να περιφέρονται έτσι.

Οι ψαράδες τον αποβίβασαν και κίνησαν να φύγουν. Ο ιεραπόστολος δεν είχε προλάβει να κάνει μερικά βήματα στη σμαραγδένια θάλασσα και να βγει στην ακτή όταν δέχτηκε βροχή από βέλη. Το κορμί του τρυπήθηκε παντού. Οι ιθαγενείς κρυμμένοι πίσω από τα δέντρα και τους θάμνους της ακτής τον έβαλαν στόχο.

Οι ψαράδες πήραν άρον άρον το πτώμα του ιεραπόστολου και επέστρεψαν πίσω. Η περιοχή θεωρείται προστατευόμενη και απαγορεύεται ρητά να πάει κάποιος προκειμένου να μην επηρεάσει τον τρόπο ζωής των ιθαγενών και να μην τους μεταδώσει κάποιες ασθένειες που έχουν οι σύγχρονοι άνθρωποι.

Έτσι δεν μπορεί να ασκηθεί κάποια δίωξη σε βάρος των ιθαγενών. Δίωξη ασκήθηκε μόνο στους ψαράδες που μετέφεραν στα νησιά τον ιεραπόστολο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.