search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:53
MENU CLOSE

Τερέζα Μέι: Καλή η συμφωνία για το Brexit

22.11.2018 13:27
Μέι: Θα συνεχίζω να είμαι πρωθυπουργός σε δύο εβδομάδες - Media

 

Το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit είναι μία «καλή συμφωνία» για την χώρα, δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι μπροστά στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Είναι μία καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εφαρμόζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου 2016 για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου 2019, δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς της και πριν μεταβεί στο κοινοβούλιο, όπου θα κάνει επίσης δήλωση για το σχέδιο συμφωνίας.

«Οι Βρετανοί θέλουν την διευθέτηση του ζητήματος. Θέλουν μία συμφωνία που να μας ετοιμάζει για ένα καλύτερο μέλλον. Η συμφωνία αυτή είναι στο χέρι μας και είμαι αποφασισμένη να την εφαρμόσω», δήλωσε η Τερέζα Μέι που ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, τον καγκελάριο της Αυστρίας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ενωσης.

Σε σχέση με το θέμα του Γιβραλτάρ, επί του οποίου η Μαδρίτη απειλεί να καταψηφίσει την συμφωνία του διαζυγίου κατά την έκτακτη σύνοδο των Βρυξελλών την Κυριακή, η Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι είχε επικοινωνία χθες με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. «Είμαι πεπεισμένη για το γεγονός ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε την Κυριακή σε ένα κείμενο που αφορά το σύνολο της βρετανικής οικογένιας, περιλαμβανομένου του Γιβραλτάρ», είπε.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε στο AFP ότι το θέμα του Γιβραλτάρ «δεν έχει επιλυθεί σε καμία περίπτωση» και ότι «οι 27 πρέπει να συμφωνήσουν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:52