search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36
MENU CLOSE

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά – Απογοητευμένη η οικογένεια

22.11.2018 13:45
Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά - Απογοητευμένη η οικογένεια - Media

 

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών έξι από τους εννέα κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου του Αμερικάνου πολίτη Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και των εννέα κατηγορούμενων. Ειδικότερα, είχε προτείνει για τους έξι να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού κατά συναυτουργία. Για έναν ακόμη κατηγορούμενο είχε προτείνει να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους δύο είχε προτείνει να κριθούν ένοχοι για απλή σωματική βλάβη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον 33χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, στο 34χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και στον 26χρονο ποινή φυλάκισης πέντε ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επίσης, κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη δύο 19χρονοι και ένα 22χρονος, στους οποίους όμως αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, δύο 23χρονοι και ένας 35χρνος κρίθηκαν αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Ακόμη, το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ζακύνθου, για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά και για έναν υπάλληλο.

Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσουν την απόφαση ήσαν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζιλ, οι οποίοι σε δηλώσεις που έκαναν αργότερα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Αγαμέμνων Τάτσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Δικαιοσύνη απεδείχθη ψύχραιμη και εξέδωσε μία απόφαση βασιζόμενη στο αποδεικτικό υλικό».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την μία εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, τη Χρύσα Βουλδή, οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για να ασκηθεί έφεση κατά της σημερινής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36