search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:44
MENU CLOSE

Υπόθεση Κασόγκι: Πιθανή η συνάντηση Ερντογάν – Σαλμάν στη G20

22.11.2018 14:39
Υπόθεση Κασόγκι: Πιθανή η συνάντηση Ερντογάν - Σαλμάν στη G20 - Media

 

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της συνάντησης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στο περιθώριο της συνόδου της G20 την επόμενη εβδομάδα στην Αργεντινή.

«Κοιτάζουμε το πρόγραμμα. Είναι πιθανόν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στα τέλη Οκτωβρίου, μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι. Αλλά έκτοτε, δεν υπήρξε κάποιου άλλου είδους επικοινωνία. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει κατηγορήσει ποτέ επισήμως τον πρίγκιπα διάδοχο. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η διαταγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου φθάνει στα «υψηλότερα επίπεδα» του σαουδαραβικού κράτους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να είχε οποιαδήποτε ευθύνη ο βασιλιάς Σαλμάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:44