search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:44
MENU CLOSE

Ανατροπή σε υπόθεση θανάτου συζύγου υποψηφίου της Χρυσής Αυγής: Αυτοκτονία ή δολοφονία;

22.11.2018 17:26
Ανατροπή σε υπόθεση θανάτου συζύγου υποψηφίου της Χρυσής Αυγής: Αυτοκτονία ή δολοφονία; - Media

 

Παραμένει ανοικτή η υπόθεση του θανάτου της 47χρονης γυναίκας στο Κολυμπάρι, τον Μάρτιο του 2016, μετά και την σημερινή αναβολή στην εκδίκασή της από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά.

H γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στην Καμάρα Κολυμβαρίου, με τραύματα από πυροβόλο όπλο ενώ τα πρώτα στοιχεία παρέπεμπαν σε αυτοκτονία. Ο 50χρονος σύζυγός της -υποψήφιος βουλευτής στην Κρήτη με την Χρυσή Αυγή- συνελήφθη άμεσα για παράνομη οπλοκατοχή. Στην πορεία και μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή, η υπόθεση ανετράπη με τον σχηματισμό δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του συζύγου, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, με τον κατηγορούμενο να κηρύσσεται “αθώος” με πλειοψηφία 4-3. Οι τρεις τακτικοί δικαστές τον είχαν κρίνει “ένοχο” ενώ οι τέσσερις ένορκοι “αθώο” ενώ νωρίτερα την αθώωσή του είχε προτείνει ο Εισαγγελέας της Έδρας.

Ωστόσο ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση ασκήθηκε Εισαγγελική έφεση με το σκεπτικό ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εγκλήματος, όπως το ότι η γυναίκα βρέθηκε κακοποιημένη, ίχνη πυρίτιδας αλλά και το γεγονός ότι ο τρόπος που έστρεψε το όπλο δεν συνάδει με δεξιόχειρα, όπως ήταν. Στο Δικαστήριο προκάλεσε αίσθηση η απουσία παράστασης πολιτικής αγωγής από την οικογένεια αλλά και η απουσία μαρτύρων από την πλευρά της θανούσης.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε και το Δικαστήριο δέχθηκε να αναβάλει την υπόθεση ώστε να παραστούν οι μάρτυρες που είχαν σημειωτέον καταθέσει στο πρώτο δικαστήριο.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου είχαν κάνει λόγο για μια “τυπική περίπτωση αυτοκτονίας” σχολιάζοντας πως η Εισαγγελική έφεση δεν προσθέτει κάποια στοιχεία στην υπόθεση αλλά επαναλαμβάνει το παραπεμπτικό βούλευμα.

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:43